Política 15/09/2014

Mas creu que Catalunya "comença a sortir" de la crisi malgrat l'operació per "destruir" l'autogovern

El president de la Generalitat alerta de la "precarietat" en què es troben les finances de la Generalitat

R. Mateos / O. March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns, en l'inici del debat de política general, que després d'uns anys de profunda crisi "Catalunya se'n comença a sortir". "Estem fent el tomb, li estem donant la volta a una situació tremendament delicada i fins i tot enverinada". En el seu discurs, ha citat deu àmbits en què Catalunya està experimentant una remuntada, com ara les xifres d'atur, l'augment de les exportacions i les inversions estrangeres, la millora en el rendiment escolar, l'ús social del català o l'atenció a la pobresa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, Mas ha alertat de la "precarietat de les finances de la Generalitat". "En funció de la molt greu situació heretada a finals del 2010, l'actual Govern ha fet tot i més per fer sostenibles les finances públiques catalanes. Hem arribat, però, al final del camí. No hi ha més marge per seguir reduint la despesa, si no es vol posar en risc la qualitat dels serveis públics i el nostre estat del benestar", ha assegurat. Mas ha garantit que el Govern "no els vol posar en risc".

Davant d'això, ha explicat, Catalunya es troba amb una "operació sistemàtica i continuada de desmuntatge i destrucció de l'autogovern" per part de l'executiu de Mariano Rajoy, que pretén convertir les autonomies en "pures unitats administratives prestadores de serveis, sense perfil polític i cada vegada amb menys capacitat de decisió". "L'Estat està executant una operació de recentralització a gran escala", ha denunciat.

stats