Política27/01/2015

Mas agraeix al cos consular que "escolti les raons d'una Catalunya que vol governar-se ella mateixa des de fa segles"

El president s'ha reunit amb una setantena de diplomàtics acreditats a Barcelona 

Acn
i Acn

BarcelonaEl president Artur Mas ha agraït aquest dimarts a una setantena de cònsols destinats a Barcelona que "escoltin i intentin entendre les raons de Catalunya que, com demostren les parets d'aquest Palau, fa molts segles que intenta exercir el seu autogovern". Mas ho ha dit en el marc d'una reunió amb el cos consular, encapçalat pel degà dels diplomàtics, el cònsol britànic Andrew Gwatkin.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha justificat les eleccions del 27 de setembre perquè considera que "cal saber quanta gent vol que aquest país esdevingui un Estat". I ha afegit: "Hauríem preferit fer-ho d'una altra manera, com al Regne Unit o al Canadà, però les eleccions al Parlament son l'únic instrument que tenim". El president ha subratllat també que "el país està començant a capgirar la situació econòmica", i que "l'any passat, per primer cop des de l'inici de la crisi es van crear més llocs de treball i menys atur".

Cargando
No hay anuncios

El cap de l'executiu ha destacat les excel·lents xifres d'atracció de turisme, captació d'inversions i increment de les exportacions, i ha subratllat que més d'un milió de persones han arribat a Catalunya en la darrera dècada des de països estrangers, persones que "conviuen i són un més de nosaltres".

"Relació fluïda i permanent"

Cargando
No hay anuncios

En nom del cos consular acreditat a Barcelona, el seu degà, el cònsol general de la Gran Bretanya, Andrew Gwatkin, ha posat de relleu la relació "fluïda i permanent" amb el Govern català.

A Catalunya hi ha prop d'un centenar de consolats estrangers acreditats. La capital catalana és la tercera ciutat del món que no és capital d'un Estat amb més consolats estrangers, només darrere de Hong Kong i Nova York. Algunes representacions, com el consolat d'Holanda, es remunten al segle XVII.