Barcelona

Marta Rovira veu amb bons ulls el pacte d'ERC amb Collboni a Barcelona

La secretària general dels republicans demana més coordinació amb la direcció nacional

BarcelonaMarta Rovira era una de les veus d'Esquerra que no veia clar el pacte que la federació de Barcelona havia tancat amb el PSC per entrar al govern municipal de Barcelona. Els dirigents més reticents, això sí, eren al Palau de la Generalitat, on eren directament contraris al pacte dels republicans per governar amb Jaume Collboni. Ara bé, en plenes negociacions amb el PSC per la investidura de Salvador Illa, la secretària general ha virat el discurs. En l'assemblea que va celebrar ERC a Barcelona aquest dilluns, Rovira va dir que veia "interessant" i un "bon preacord" el que els republicans havien tancat amb els socialistes a Barcelona, segons ha avançat l'agència Efe i ha confirmat l'ARA. Rovira va admetre, això sí, que s'havia d'explicar bé i que s'havia de millorar la coordinació amb la direcció nacional.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La militància de la federació de Barcelona havia de decidir si avalava el pacte amb els socialistes en un congrés convocat per al 13 de juny, però que es va acabar suspenent. Els afiliats van desbordar l'aforament del recinte on s'havia de celebrar i la direcció el va acabar ajornant. A hores d'ara encara no té data. En aquell moment, els partidaris del pacte van acusar els contraris d'haver mobilitzat fins i tot persones que no eren militants per intentar boicotejar el congrés, mentre que els detractors de governar amb Collboni acusaven la direcció de la federació de no haver plantejat un debat "respectuós" amb la militància al llarg dels últims mesos.

Cargando
No hay anuncios

L'endemà mateix del fracàs del congrés, Marta Rovira admetia que el fet que la direcció del partit a la capital catalana hagués accelerat el procés per validar l'acord havia impactat directament en les negociacions per a la investidura de Salvador Illa. En aquest sentit, segons diverses fonts, aquest dilluns la secretària general va admetre manca de coordinació entre la federació barcelonina i la direcció nacional sobre aquesta qüestió i va demanar millorar-la, tot i reconèixer que és Barcelona qui ha de prendre la decisió.

Cargando
No hay anuncios

El pacte amb el PSC per governar plegats a l'Ajuntament de Barcelona està tancat i només cal que la direcció convoqui les bases per ratificar-lo. Ara bé, les negociacions amb el PSC per investir Salvador Illa continuen en marxa, i aquest dilluns Marta Rovira admetia que era menys optimista que la setmana passada sobre un possible acord abans que acabi el mes de juliol. De fet, va avisar que si no hi havia un principi d'entesa, s'aixecarien de la taula. El principal punt de discrepància és la reforma del finançament autonòmic: ERC exigeix el concert econòmic i els socialistes el rebutgen.