Política 08/08/2014

Marta Rovira: "La consulta s'ha de fer, al marge del que digui el TC"

En declaracions a Catalunya Ràdio, la secretària general d'ERC avisa Mas que "els pactes polítics hi són per complir-los"

Ara
2 min

BarcelonaEl 9-N és irrenunciable i ERC està disposada a defensar-lo "fins al final". Així de contundent s'ha mostrat la secretària general d'ERC aquest divendres als micròfons de Catalunya Ràdio, en què ha defensat que "la consulta s'ha de fer, al marge del que digui el TC" [Tribunal Constitucional], i ha avisat el govern d'Artur Mas que "els pactes polítics hi són per complir-los, i més quan emanen del mandat de les urnes". Les declaracions de la número dos d'Esquerra arriben l'endemà que el conseller Santi Vila descartés posar urnes el 9-N si el TC prohibeix la consulta. "No s'hi val a abandonar el vaixell, i menys abans d'hora, quan encara ningú ens l'ha prohibit [la consulta]", ha advertit Rovira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els matins de Catalunya Ràdio', Rovira ha avisat que ERC "no renunciarà tan fàcilment" al dret a decidir dels catalans sobre el seu futur polític. "El 9 de novembre votarem, perquè ho tenim tot a punt per votar", ha dit, alhora que ha remarcat que "estem davant d'una consulta legal i acordada, perquè hi ha 6 forces polítiques que hi donen suport".

"Els ciutadans es mereixen que Jordi Pujol s'expliqui"

La número dos d'ERC ha defensat la necessitat que l'expresident Jordi Pujol comparegui al Parlament per donar explicacions sobre els diners que la seva família ha ocultat a l'estranger durant més de tres dècades. "Els ciutadans mereixen sentir les explicacions [de Jordi Pujol] de forma directa. Esperem que sigui així", ha dit Rovira, alhora que ha admès que el cas Pujol "afecta" el procés sobiranista de Catalunya. Tanmateix, ha afegit que els catalans han de treballar perquè aquesta afectació prengui un "sentit positiu", per tal que, en un hipotètic estat català independent, el frau fiscal estigui més perseguit i penalitzat. "Aquests casos ens han de fer tenir més ganes d'aconseguir un estat independent on aquestes coses no passin", ha conclòs".

stats