Política04/05/2018

Marta Pascal s'estrenarà com a senadora autonòmica i Xavier García Albiol no repetirà

El Parlament designa els vuit càrrecs autonòmics que representaran Catalunya a la cambra alta

Mireia Esteve
i Mireia Esteve

BarcelonaEl ple del Parlament ha designat aquest matí els senadors autonòmics que representaran Catalunya a la cambra alta. Els vuit que aniran al Senat són Francesc Xavier Alegre i Lorena Roldán per Ciutadans; Josep Lluís Cleries i Marta Pascal per Junts per Catalunya; Mirella Cortès i Bernat Picornell per ERC; José Montilla pel PSC-Units, i Sara Vilà per Catalunya en Comú-Podem.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marta Pascal i Lorena Roldán s'estrenen aquesta legislatura com a senadores autonòmiques, mentre que el líder del PP, Xavier García Albiol, i també Elisabeth Abad, de Convergència, abandonaran la cadira que ocupaven fins ara a la cambra alta. Abad serà substituïda per Pascal, mentre que Albiol no tornarà al Senat perquè el PP ha perdut la cadira a la cambra pels seus mals resultats a les eleccions del 21 de desembre. La resta de noms tornaran a ocupar el lloc que ja ocupaven fa uns mesos.

Cargando
No hay anuncios

Ahir la comissió de l'estatut dels diputats va dictaminar que els vuit candidats que aquest matí ha designat el ple complien les condicions d'elegibilitat establertes. Tots els grups parlamentaris van votar a favor dels vuit noms que aniran al Senat, excepte la CUP, que es va abstenir. Precisament, el diputat cupaire Carles Riera ha volgut expressar la seva posició aquest matí al ple, quan ha demanat la paraula per deixar clar el seu posicionament. "Ens oposem a la participació a les institucions de l'Estat, ho trobem una incongruència absoluta", ha defensat Riera.

La comissió de l'estatut dels diputats es va haver d'ajornar dues vegades perquè la CUP i el PP no es posaven d'acord sobre qui havia d'exercir l'únic vot que els pertocava com a grup mixt i van deixar la decisió a la mesa del Parlament. Després de demanar un informe als serveis jurídics de la cambra, l'òrgan va decidir que finalment els dos subgrups podrien votar de manera ponderada, és a dir, que cada un d'ells tindria un vot.