Política30/07/2012

Rajoy convocarà una conferència de presidents autonòmics al setembre

L'objectiu, segons ha avançat el president andalús, José Antonio Griñán, és donar una imatge d'unitat i fortalesa a Europa i als mercats

Efe

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, convocarà una conferència de presidents al setembre, segons ha anunciat avui el president andalús, José Antonio Griñán. L'objectiu serà llançar una imatge d'unitat i fortalesa d'Espanya i les seves administracions als mercats i a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, després de reunir-se durant una hora i mitja amb el president espanyol, Griñán ha afirmat que en aquesta conferència caldria plantejar la priorització dels objectius de l'Estat, com poden ser l'educació o la sanitat, així com un pacte contra el frau fiscal, social i laboral.

Cargando
No hay anuncios

A més, els presidents autonòmics, segons Griñán, haurien d'analitzar els ingressos i les despeses i els problemes estructurals que comporten, de manera que ha advocat per un pacte similar al de Toledo del sistema de pensions per a la sanitat i l'educació.

El president de la Junta d'Andalusia ha reclamat que es reuneixi la comissió permanent d'avaluació del sistema de finançament perquè l'aplicació de l'actual model està perjudicant, entre d'altres, la seva comunitat, i ha advocat per enfortir la imatge d'Espanya davant els mercats, "en el convenciment que és un país que val infinitament més" del que està sent valorat.