ELECCIONS EUROPEES
Política14/08/2013

L'eurodiputada del PSC Maria Badia avala una candidatura unitària catalana per a les europees

La socialista matisa que la llista hauria de servir també per construir una societat més igualitària amb polítiques que garanteixin la sanitat i l'ensenyament

Europa Press

BarcelonaL'eurodiputada del PSC Maria Badia ha avalat aquest dimecres que a les eleccions europees de maig de l'any que ve els partits catalans concorrin junts sota una candidatura unitària. En un apunt en el seu bloc recollit per Europa Press, ha manifestat el seu suport a la iniciativa 'Junts a Europa' que impulsen el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'exconseller d'Educació Ernest Maragall.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El posicionament de Badia contrasta amb el del seu partit, el PSC, que defensa "col·laborar" amb els partits d'esquerra amb vista a les europees però sense trencar amb el PSOE i mantenint la seva presència a la llista del partit que lidera Alfredo Pérez Rubalcaba.

Cargando
No hay anuncios

L'eurodiputada ha precisat que la candidatura unitària hauria de servir per construir una societat més igualitària amb polítiques que garanteixin la sanitat i l'ensenyament, i amb una nova forma de participació democràtica en el marc d'una Europa de "caràcter federal". Malgrat que en aquesta candidatura està convidada a participar-hi CiU, Badia càrrega contra el Govern català perquè "pretén resoldre la crisi amb retallades en les polítiques socials", cosa que s'ha demostrat inútil, argumenta.

També destaca que aquesta candidatura permetria combatre al govern de Mariano Rajoy, que "aprofita els problemes econòmics per restringir les llibertats a Catalunya en tots els terrenys i en un clar intent de recentralització".