Política12/05/2014

Margallo: "Si rauca [sic] com un ànec i neda com un ànec, és un ànec"

El ministre d'Exteriors insisteix a comparar el referèndum català amb els de les regions ucraïneses

Laia Forès

Brussel·lesEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha insistit en comparar els referèndums que es van celebrar diumenge a l'est d'Ucraïna amb el que vol fer Catalunya aquest any. "Li asseguro que si rauca (sic) com un ànec i neda com un ànec, és un ànec", ha dit Margallo en resposta al comunicat que ha fet avui el govern català per desmarcar-se de les consultes independentistes ucraïneses. Evidentment, el ministre s'ha equivocat de verb: ha dit –en castellà, evidentment– "croar", que és el verb per referir-se al so que fan les granotes. El ànecs, en castellà, "graznan" i en català, nyequegen.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aspectes lingüístics a banda, Margallo ha advertit després de la reunió de titulars d'Afers Exteriors que s'ha celebrat avui a Brussel·les per debatre la crisi d'Ucraïna: "En la legalitat internacional, un referèndum que és contrari a una Constitució interna, no pot ser reconegut per la comunitat internacional, en qualsevol moment i en qualsevol lloc".

Cargando
No hay anuncios

El ministre, que en cap moment ha volgut comentar els arguments que esgrimeix el govern de la Generalitat per negar el paral·lelisme, com ara la situació de violència que es viu a Ucraïna, ha reiterat que la consulta catalana, igual els referèndums d'Ucraïna, és il·legal. "Un està a l'est i l'altre al sud d'Europa, però si els dos (referèndums) són contraris a una constitució interna, l'ucraïnesa en un cas i l'espanyola en l'altre, no poden ser reconeguts per la legalitat internacional".