Política13/11/2012

Margallo adverteix que fer un referèndum amb la prohibició del Constitucional trencaria "l'imperi de la llei"

El ministre d'Exteriors ha tornat a insistir que una declaració unilateral d'independència "contra l'ordenament intern d'un país" no seria acceptada per cap país de la Unió Europea perquè suposaria "un precedent d'incalculables conseqüències"

Ara

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, continua amb l'ofensiva particular contra el dret a decidir de Catalunya, i aquest dimarts ha assegurat que la sentència del Quebec només contempla el dret de secessió per a països colonials, territoris ocupats militarment o pobles que no poden exercir els seus drets democràtics, "i això no passa a Catalunya", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre espanyol ho ha dit l'endemà de defensar el dret d'autodeterminació del poble saharaui i poques hores després de titllar les aspiracions sobiranistes de Catalunya de "cop d'estat" jurídic . El titular d'Exteriors també ha insistit que convocar un referèndum amb la prohibició del Tribunal Constitucional constitueix un trencament de l'ordre establert i de "l'imperi de la llei".

Cargando
No hay anuncios

En el marc d'una trobada amb empresaris a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), Margallo ha aclarit que el dret internacional contempla el dret de secessió en només tres casos: països colonials, ocupats militarment o que no poden exercir els seus drets democràtics. Ha indicat que Catalunya no compleix cap d'aquestes característiques i que "gràcies a Déu", Espanya està gaudint del període de llibertat més elevat de la seva història.

El ministre, d'altra banda, ha insistit que la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació convocat amb la prohibició del Tribunal Constitucional suposaria un trencament de l'ordre institucional i de l'imperi de la llei. A tall d'exemple, ha explicat que el referèndum d'Escòcia ha estat convocat amb el vistiplau de Westminster. En la mateixa línia, ha indicat que una declaració unilateral d'independència "contra l'ordenament intern d'un país" no seria acceptada per cap país de la Unió Europea perquè suposaria "un precedent d'incalculables conseqüències".

Cargando
No hay anuncios

Margallo també ha apostat perquè les comunitats autònomes puguin establir els seus propis tributs per finançar els serveis que "considerin necessaris" al marge dels "serveis que es paguen amb els diners de tots". El ministre ho ha dit a la Universitat Autònoma de Barcelona, en un esmorzar col·loqui del Rotary Club de Cerdanyola del Vallès.