ELECCIONS 25-N
Política 22/10/2012

Camacho creu que al País Basc no s'ha votat en clau nacional i recomana a Mas que copiï Urkullu

La candidata del PP situa l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, en el segon lloc d'una llista que reconeix "continuista"

Acn
3 min
Sànchez-Camacho, amb alguns militants del PP de Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de GramenetLa presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha valorat aquest dilluns el resultat de les eleccions al País Basc i a Galícia. En el primer cas, Sánchez-Camacho ha afirmat que els bascos no han votat en clau nacional, sinó econòmica. Per això, ha recomanat a Mas que copiï la campanya d'Iñigo Urkullu, que s'ha centrat -segons ha recordat- en proposar polítiques per sortir de la crisi i no pas per "separar". A més, ha recordat que el PNB no ha aconseguit majoria absoluta i ha advertit del perill que creu que hi hauria pels catalans si CiU ho fes el 25-N. Pel que fa a Galícia, ha considerat que la victòria de Feijoo és la demostració que les polítiques dels populars són "l'aval" per sortir de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez-Camacho creu que no s'han de fer comparacions entre les eleccions basques i els comicis que tindran lloc a Catalunya el proper 25 de novembre, però ha advertit a Mas que el PNB va perdre vots quan va apostar pel sobiranisme amb el Pla Ibarretxe. Ara, en canvi, Urkullu ha basat la campanya en l'economia i se n'ha reeixit, ha afegit. Per això, la presidenta dels populars catalans ha recomanat a Artur Mas que copiï la campanya del vencedor al País Basc i posi la prioritat en la recuperació de l'economia catalana. Al País Basc no s'ha votat en clau "sobiranista", sinó econòmica, segons la presidenta dels populars catalans. Per això, tot i lamentar la pèrdua de vots dels partits constitucionalistes, ha destacat que la campanya del vencedor -el PNB- s'ha centrat en proposar polítiques per sortir de la crisi i recuperar l'economia i no pas, ha dit, en defensar la separació com fa Artur Mas.

A més, la presidenta i candidata del PP ha recordat que els nacionalistes bascos no han aconseguit majoria absoluta. Si CiU l'aconseguís el proper 25N, ha advertit, seria "un perill" per a Catalunya. Segons ha argumentat, Mas ha passat de ser "escridassat" a ser aplaudit perquè ha amagat el fracàs de la seva gestió darrere el seu discurs sobiranista. I ha deixat la intenció de tenir el govern dels millors, ha afegit, per tenir el govern dels sobiranistes. Respecte a EH-Bildu, Sànchez-Camacho ha considerat que el resultat de la nova formació política no representa un gran ascens.

El triomf de Feijoo

La valoració dels resultats de les eleccions gallegues ha estat, com era d'esperar, molt positiva. L'executiu d'Alberto Nuñez Feijoo en aquests anys ha estat "un exemple i mostra de bon govern", ha dit Sànchez-Camacho. I ha demostrat que la prioritat ha de ser la recuperació econòmica i no pas les "sortides separatistes". Segons la candidata popular, el fet que el PP hagi guanyat per majoria absoluta a una nacionalitat històrica com la gallega demostra que "les polítiques econòmiques del PP són les adequades" i que són "l'aval" per crear llocs de treball i sortir de la crisi.

Els perdedors: els socialistes

Si una cosa deixen clar els resultats dels dos comicis que es van celebrar aquest diumenge és, segons Sànchez-Camacho, que els "grans perdedors" són els socialistes. El PSOE i Rubalcaba "han perdut el camí", ha afirmat. Com també ho ha fet el PSC, que no tenen un full de ruta clar i "van amb invents de polítiques federalistes" sense defensar clarament que el que volen els catalans és la recuperació econòmica i la construcció de ponts amb la resta de l'estat espanyol.

Manuel Reyes, número dos de Camacho

L'alcalde de Castelldefels i vice-secretari del PP de Catalunya, Manuel Reyes, ocuparà el número dos de les llistes del partit per la demarcació de Barcelona, per darrere de Sànchez-Camacho. Així ho ha confirmat aquest dilluns la mateixa presidenta dels populars catalans. Sànchez-Camacho ha destacat el "continuisme" com a característica principal de les llistes del PP per a les properes eleccions, a pesar de la incorporació de Reyes. I ha justificat l'entrada de l'alcalde de la localitat del Baix Llobregat per la voluntat que el partit també estigués representat amb un vice-secretari de pes com ell.

stats