ELECCIONS
Política23/10/2014

Lluís Llach i Sergi López reclamen una candidatura àmplia independentista i anticapitalista

El manifest de la Crida Constituent reuneix més de 1.200 adhesions en quatre dies per unir en una mateixa llista les formacions de l'esquerra alternativa

Ara

BarcelonaEl músic Lluís Llach i l'actor Sergi López són algunes de les firmes destacades que ha rebut durant els primers quatre dies la "Crida a construir una candidatura unitària per la ruptura constituent", que es va fer pública dilluns. Des de llavors, més de 1.200 persones han subscrit un manifest que crida a configurar una llista "d’esquerres, radicalment democràtica" i que assumeixi la independència per obrir un "procés constituent popular on la gent pugui decidir-ho tot" i garantir que "la dignitat i el benestar de les persones estaran per sobre dels interessos privats, econòmics i financers".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text el van impulsar inicialment 86 persones implicades en moviments socials, culturals, polítics o sindicals, molts dels quals de l’entorn de la CUP, que insten a convocar una "assemblea que constitueixi l’espai per començar a articular i fer possible" una candidatura que "ha de permetre avançar cap a la ruptura constituent". Les organitzacions a què apel·len són bàsicament la CUP i Procés Constituent, però també d'altres com Guanyem o Podem. Entre els primers firmants s'hi troben el periodista Antonio Baños, els cantautors Juanjo Bosk, Meritxell Gené, Cesk Freixas, Quico Pi de la Serra i Jordi Montañez, l'escriptor Julià de Jòdar, l'actor Marc Martínez, l'activista Celestino Sánchez o els candidats de la CUP el 2012 per Girona i Tarragona, Lluc Salellas i Jordi Martí, respectivament. Durant aquests dies, a més de Lluís Llach i Sergi López, s'hi han adherit el professor Manuel Delgado i el dramaturg i director de teatre Sergi Pompermayer.

Cargando
No hay anuncios

En un comunicat, els promotors de la Crida Constituent anuncien que presentaran la iniciativa aviat en "un gran acte" i recorden que insten a votar el 9-N "de forma massiva perquè cal guanyar aquest pols democràtic obert amb l'estat espanyol" i, a partir de l'endemà, convocar "unes eleccions que es presentaran com a plebiscitàries". Tot i això, rebutgen una candidatura nacional i en prioritzen una clarament independentista i d'esquerra alternativa. "Davant la convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries nosaltres en proposem unes de constituents", apunten.