"Un lloc per apagar el mòbil i deixar-se anar": les iròniques ressenyes del restaurant on va dinar Mazón la tarda de la DANA
L'establiment on va compartir àpat amb la periodista Maribel Vilaplana també s'ha convertit en una falla


Barcelona"Ens va recomanar el lloc el nostre amic Mazón. Tot un encert. Plats saborosos i sobretaules de puro i copa. Un lloc per apagar el mòbil i deixar-se anar. Bona relació qualitat-preu. M'agradaria ensenyar la factura, però ara no la trobo". Aquesta és una de les iròniques ressenyes que apareixen a Google sobre El Ventorro, el restaurant on el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, va dinar amb la periodista Maribel Vilaplana en ple temporal de la DANA allargant la sobretaula fins a les sis de la tarda, ja amb morts i desapareguts en diferents pobles del País Valencià.
Aquest cèntric restaurant situat a només deu minuts del Palau de la Generalitat ha guanyat una popularitat no desitjada. I és que el Ventorro, gràcies als seus reservats, era un lloc discret on es tancaven molts acords. "Intentem sobreviure", es limita a dir a l'ARA el seu propietari, Alfredo Romero, que ha declinat parlar amb cap mitjà des que es va saber que el líder del PP al País Valencià es trobava al seu restaurant la fatídica tarda de la DANA. Tampoc ara, tres mesos després de la DANA, vol estendre's amb explicacions i de seguida penja el telèfon quan el contacta aquest diari.
Romero, que va heretar el negoci dels seus avis i el regenta des de mitjans dels anys noranta, ha convertit aquesta casa de menjar casolà de cullera en un santuari del poder econòmic i polític de la ciutat. Ara, però, està a l'ull de l'huracà. De res ha servit que Mazón titllés ara fa dues setmanes de "llegenda" la sobretaula amb Vilaplana, quan va ser la comunicadora qui el va alertar dels estralls a Utiel i va fer que s'activés. Les ressenyes crítiques o burletes contra el restaurant són ben presents als cercadors. "Lloc de reunió de gent poc recomanable", "Epicentre de la corrupció valenciana" o "Hi ha molt poca cobertura als reservats. Et pots quedar totalment incomunicat durant hores" són alguns dels comentaris que es poden llegir de l'establiment.
Per acabar-ho d'adobar i com era d'esperar, la gestió de la DANA acapara la crítica i la sàtira a les Falles del 2025. I al Museu Príncep Felip, on s'exposen els ninots fins que es treguin als carrers el 14 de març, n'hi ha un que representa El Ventorro. L'obra recrea la porta d'un dels reservats, amb un rètol que diu "Sense cobertura. No molestar", amb unes mans ensorrades al fang demanant ajuda simbolitzant les víctimes. A la falla també hi apareix un menú. La cua de bou de la ramaderia Mazón i el conill amb ceba À Punt de Cocció són els plats estrella. La discreció, el producte sempre de temporada del Ventorro, ha passat a millor vida.