Política24/05/2018

Llarena torna a denegar la llibertat a Forn per haver expressat el seu "suport" als CDR

El jutge instructor veu "perill" en l'exconseller per seguir defensant les tesis independentistes

Ot Serra
i Ot Serra

MadridPablo Llarena torna a denegar la llibertat a Joaquim Forn, empresonat a Estremera des del 2 de novembre del 2017. L'exconseller d'Interior va tornar a registrar un escrit en el qual demanava la seva sortida de la presó negant que hi hagués risc de reiteració delictiva ni de fuga i adduint circumstàncies personals, però el magistrat no ha cedit. Llarena ara argumenta la negativa amb la carta que van firmar Forn i Oriol Junqueras i que el 2 de maig es va llegir a la plaça de Sant Jaume, en la qual expressaven: "Si vosaltres resistiu, nosaltres persistim. Tenim un país viu que no es resigna ni cedeix a la repressió ni a l'amenaça". Després d'aquestes paraules pronunciades per familiars dels consellers en una concentració convocada per les entitats independentistes, Llarena interpreta que Forn va expressar el seu "suport" als Comitès de Defensa de la República (CDR), motiu pel qual es manté el risc de reiteració delictiva.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, Llarena insisteix a utilitzar el 'Llibre blanc de la transició nacional' –ell l'anomena 'Llibre blanc per la independència'– per bastir els seus arguments. Subratlla que Forn continua defensant persistir amb l'estratègia cap a la independència en el moment que es recuperi el control de les institucions catalanes, "determinació reflectida al 'Llibre blanc'". Per aquests motius, el magistrat aprecia "perill" en Forn, que va renunciar a la seva acta de diputat i va deixar clar que no optaria a tornar a entrar al Govern.

Cargando
No hay anuncios

Tot i això, Llarena apunta que una de les característiques del Procés ha sigut el suport des d'"extensos sectors" de l'administració i de la societat. "Aquest compromís reflecteix la possibilitat de cooperar des de facetes diferents", anota Llarena, que a partir de la documentació que Forn va aportar amb opinions de companys de partit i rivals polítics sobre la seva trajectòria política, demostra la seva "marcada decisió per aconseguir els seus objectius".

L'efecte dels exiliats

A partir del relat que tots els encausats formaven part d'un mateix grup organitzat, Llarena aprofita l'avinentesa per utilitzar la situació dels exiliats per condicionar la situació personal dels presos. "L'alineació amb els encausats que han dificultat l'exercici de la jurisdicció espanyola buscant refugi en tercers països, i que ho han fet amb ple suport econòmic i organitzatiu, així com amb sorprenent èxit fins ara, reforça encara més el risc de fuga", escriu el magistrat.

Cargando
No hay anuncios
La interlocutòria de Llarena que denega la llibertat a Forn