Política01/03/2018

Llarena amplia la instrucció del cas de rebel·lió fins a 18 mesos, com demanava la fiscalia

El jutge del Suprem la declara causa complexa i dona fins a 18 mesos per investigar-la

Dani Sánchez Ugart

MadridEl jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acceptat aquest dijous declarar causa complexa la que instrueix contra el Govern, els Jordis i diversos dirigents sobiranistes que no formaven part de l'executiu per rebel·lió. La decisió suposa ampliar de 6 a 18 mesos el termini d'instrucció de la causa, tal com sol·licitava la fiscalia. Les defenses dels acusats es van adherir a aquesta petició.

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria, Llarena fa seus els arguments de la fiscalia, que considerava que la causa complia els requisits legals per ser declarada complexa i que passen perquè hi hagi un gran nombre d'investigats, molta documentació i incidents processals referits a mesures cautelars o investigacions en marxa.

Cargando
No hay anuncios

La decisió del magistrat podria ajornar el processament dels imputats per la causa, en allargar els terminis de la instrucció. L'anterior llindar de sis mesos obligava Llarena a finalitzar la instrucció, que es va encetar el 31 d'octubre, a l'abril. Seria aleshores quan els imputats quedarien processats i, els que són a la presó, podrien acabar inhabilitats de manera preventiva, en aplicació així de la reforma del Codi Penal que permetia prohibir l'exercici de càrrecs públics als processats "rebels" que tinguin mesures cautelars.

Tot i així, el termini que es fixa Llarena és un nou límit habilitant, i no obsta perquè el jutge pugui mantenir un calendari similar al que fins ara li imposava la llei d'enjudiciament criminal.