Política 20/12/2016

L'independentisme celebra el suport d'Íñigo Errejón a la via unilateral del Govern

Responen a una entrevista a Nació Digital on el número dos de Podem també afegeix: "Si no es fa pactat, pot passar, malauradament, que es faci un referèndum que tingui els mateixos efectes polítics que el 9-N"

Ara
1 min
El portavoz de Podemos en el Congreso, Íñigo Errejón, el martes pasado durante la rueda de prensa posterior a la reunión del consejo de ministros. EFE

BarcelonaEl número dos de Podem a Madrid dóna suport a la via unilateral que vol emprendre el Govern si no aconsegueix pactar un referèndum amb l'Estat. Íñigo Errejón ho diu en una entrevista a Nació Digital, on també adverteix que aquesta unilateralitat no tindrà "efectes institucionals" si "no canvia la correlació de forces a l'Estat". "Si no es fa pactat, pot passar, malauradament, que es faci un referèndum que tingui els mateixos efectes polítics que el 9-N", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes paraules han provocat un allau de reaccions per part de l'independentisme, però també de l'altra part.

En roda de premsa el Govern, la portaveu, Neus Munté, ha celebrat el posicionament d'Errejón i ha assenyalat que "cada cop són més" a l'estat espanyol els que veuen bé un referèndum. "Van en una línia molt clara i molt honesta que és la de reconèixer la realitat política a Catalunya per tal de realitzar un referèndum", ha subratllat després de la reunió del Consell Executiu.

En declaracions als passadissos del Congrés, el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, ha defensat que és una "bona notícia" que Errejón sigui "més valent des de Madrid que companys seus des de Barcelona". "Sembla que s'apropa a Esquerra quan hi ha companys a Barcelona que s'apropen al PSC", ha afegit sobre el líder de Podem a Catalunya, Albano Dante-Fachín.

stats