Política17/06/2014

Els liberals europeus decideixen aquesta tarda si integren UPyD i Ciutadans

CDC s'oposa a l'entrada dels sis eurodiputats al seu grup parlamentari perquè rebutgen el dret a decidir

Acn
i Acn

Brussel·lesEl grup dels liberal demòcrates al Parlament Europeu (ALDE) decidirà aquesta tarda a Brussel·les si integra els sis eurodiputats d'UPyD i Ciutadans. Els membres que formaven part del grup en la darrera legislatura han d'acceptar per una majoria de dos terços l'entrada dels sis eurodiputats, que té l'oposició frontal del parlamentari de CDC, Ramon Tremosa, la del PNB, Izaskun Bilbao, i del número dos de la formació a Europa, el català Marc Guerrero.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Guerrero que és el vicepresident de l'ALDE des del 2009, ja ha amenaçat amb la dimissió si l'entrada d'UPyD i C's suposa un pas enrere en la defensa del dret a decidir per part dels liberals europeus. L'ALDE va perdre un 23% de la seva representació a les eleccions europees del mes de maig, especialment per la desfeta dels liberal demòcrates britànics, que van passar d'enviar 13 membres a Brussel·les a obtenir-ne només un. A més, també opta a perdre el tercer lloc com a grup més important de l'Eurocambra per l'augment dels Conservadors i Reformistes Europeus on s'integren els euroescèptics moderats, com el partit del primer ministre britànic, David Cameron.

Cargando
No hay anuncios

El líder dels liberals europeus, Guy Verhofstadt, és partidari que els quatre eurodiputats d'UPyD i els dos de Ciutadans formin part del seu grup parlamentari per compensar la pèrdua d'influència, com va avançar l'ACN. Convergència està negociant amb els seus socis per aconseguir algun tipus de declaració de suport al procés sobiranista que compensi la integració al grup dels parlamentaris de Rosa Díez i Albert Rivera.

CDC vol que s'obligui els sis eurodiputats a signar un document basat en la resolució de la Internacional Liberal del passat mes d'abril, que dóna "suport a qualsevol decisió que prengui el poble català sobre el seu futur" i posa com a "bon exemple" l'acord entre Londres i Edimburg pel referèndum d'Escòcia.