POLÍTICA
Política10/05/2013

Lara diu ara que s'endurà Planeta a Sevilla si Catalunya no atura el procés

Considera que es prendria la independència de Catalunya com una expulsió, perquè "no té sentit tenir una editorial en llengua espanyola en un país on la llengua oficial no fos espanyola"

Ara
i Ara

BarcelonacL'editor José Manuel Lara ha concretat l'advertència que va llançar fa mesos. Si Castalunya no atura el procés polític iniciat i s'independitza, s'endurà l'editorial Planeta a Sevilla. "Si passés no seria ni Madrid, ni Saragossa ni Conca. Seria Sevilla". Així ho va anunciar ahir en una entrevista al programa 'Pido la palabra' de Canal Sur, en què va afegir que en cas d'independència catalana se sentirà expulsat: "No té cap sentit una editorial en llengua espanyola en un país en què la llengua oficial no fos l'espanyola". Dóna per fet, així, que el castellà no seria llengua oficial a Catalunya, en contra del criteri expressat per la majoria de forces polítiques sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter L'extrema dreta ja té nou laboratori: la tragèdia de ValènciaUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, també revela que no va voler assistir en una trobada d'empresaris amb el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè "els polítics et senten però no t'escolten".

Cargando
No hay anuncios

El recurs de "les guerres"

Lara va desmentir que a Catalunya hi hagi una majoria social favorable a l'estat propi. Segons el seu criteri, els independentistes no passen d'entre el 15 i el 25% a Catalunya. Això sí, per ell, el que hi ha en realitat a Catalunya és "nacionalisme, que és un sentiment". "I els sentiments no són racionals, i no oblidem que les guerres són sentimentals", va asseverar.

Cargando
No hay anuncios

Ara bé, a la vegada va insistir que "el no-diàleg en temes com les balances fiscals, porta a que un 90% de catalans se senten incòmodes uns, i altres molestos i fins i tot indignats en el mapa espanyol". Per això, considera que cal "asseure's i dialogar", perquè la independència és "per Catalunya molt dolenta", i "per a Espanya una mica menys, però també".