Política08/12/2016

L'AMI envia més de 400 cartes a alcaldes d'arreu del món per informar del procés sobiranista

La campanya vol evitar el filtre de la diplomàcia espanyola i està coordinada amb el departament d'Exteriors

Acn
i Acn

BarcelonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha enviat més de 400 cartes a alcaldes d'arreu del món per informar del procés sobiranista, el full de ruta per culminar la independència i la voluntat del Govern de realitzar un referèndum al setembre. La campanya d'internacionalització vol evitar els filtres de la diplomàcia espanyola i esdevenir un punt de comunicació directa entre municipis, segons ha detallat la presidenta de l'entitat, Neus Lloveras, en declaracions aquest dijous a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tramesa s'ha coordinat amb el departament d'Exteriors i inclou una carta de Lloveras i un díptic informatiu en set idiomes diferents. S'ha fet arribar a les localitats agermanades amb els pobles catalans adherits a l'AMI, a 194 capitals mundials i a les 100 ciutats més grans del món. "Aquesta campanya vol fomentar el contacte de municipi a municipi, per evitar la transmissió d'informació a través dels estats, en què moltes vegades queda aturada. Al món municipal tenim vies de comunicació directa i aquestes són les que utilitzem", ha argumentat Lloveras.

Cargando
No hay anuncios

En les cartes, l'entitat explica la voluntat del poble de Catalunya de tenir un estat propi, el caràcter pacífic del procés i la negativa de l'Estat a permetre un refèrendum d'autodeterminació. La missiva deixa clar que l'AMI és una xarxa formada per alcaldes que representen "més del 80% de la població de Catalunya" i recorda la implicació del món local en el procés.

També diu que hi ha tres arguments principals pels quals el poble català reclama la independència. El primer, històric, amb una llengua i cultura pròpies, i per tal de poder desenvolupar-se sense "restriccions". El segon, de tipus econòmic, atès que l'Estat beneficia "any rere any" altres autonomies "en detriment" de Catalunya. I finalment, per una qüestió democràtica. "Catalunya no vol viure en una societat com Espanya amb valors democràtics pobres, i amb una divisió de poders que no és clara, i amb la corrupció estesa per les institucions", s'explica a les cartes.