Política21/03/2018

Colau visita els presos a Estremera i Soto del Real i demana el seu alliberament

L'alcaldessa considera injusta la presó preventiva i demana l'apropament dels presos

Ara

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha visitat avui al president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real, així com també al conseller Joaquim Forn a Estremera. La mateixa Colau així ho assegurava a través del seu compte de Twitter, en què també ha explicat que "no ha estat possible" veure Oriol Junqueras.

Cargando
No hay anuncios

"Que estiguin en presó preventiva és injust. Que estiguin a centenars de quilòmetres de casa seva és cruel", ha sentenciat l'alcaldessa a través a partir d'un fil a la xarxa social. De fet, l'alcaldessa ja s'havia posicionat en altres ocasions a favor de l'apropament dels presos a centres penitenciaris de Catalunya. De la mateixa manera, Colau ha exigit que "han de quedar en llibertat quan abans".

D'altra banda, l'alcaldessa ha considerat que la solució per a Catalunya "passa per recuperar l'autogovern", apel·lant a "bastir ponts i tornar al diàleg entre els què discrepem". L'alcaldessa de BCN en Comú ha sentenciat que la "judicialització de la política" només serveixen per allunyar-se d'aquesta solució.