Política25/05/2018

L'Ajuntament de Canet de Mar condemna per unanimitat l'atac feixista contra membres del CDR

Els dos regidors del PP també secunden una moció que la CUP qualifica de "descafeïnada"

Xavi Tedó
i Xavi Tedó

BarcelonaL'Ajuntament de Canet de Mar va aprovar ahir a la nit per unanimitat una moció per condemnar de manera "enèrgica" l'atac que una quinzena d'ultres van protagonitzar dilluns a la tarda contra membres del CDR d'aquesta localitat del Maresme que havien instal·lat creus grogues a la platja per defensar la "llibertat" i denunciar la "mort de la democràcia". El text, que va tenir el suport dels disset representants del consistori, també amb el vot a favor dels dos regidors del PP, insta els serveis jurídics municipals a estudiar "la possibilitat de denunciar les agressions que han patit ciutadans del poble per part de radicals i a acabar amb la impunitat que tenen per cometre aquesta mena d'accions".

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa de la població, Blanca Ardell (ERC), es va mostrar molt satisfeta perquè finalment s'hagués pogut arribar a aquest consens "pel bé de Canet" i va lamentar que "vingui gent de fora a pertorbar la pau del municipi". El regidor de la CUP, Marc Jiménez, una de les tres persones agredides pels Segadors del Maresme, la brigada de neteja de símbols i cartells independentistes en aquesta comarca que posteriorment va reivindicar l'acció, denuncia que la moció ha quedat "totalment descafeïnada". El regidor, que ja ha presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per lesions i robatori juntament amb dos membres més del CDR, reconeix que "cal unitat", però, "sobretot, fermesa contra els intolerants".

Cargando
No hay anuncios

La moció, impulsada per ERC, va ser acordada pels diferents grups amb l'objectiu que s'aprovés sense cap vot en contra. Per aquest motiu, el text fa una crida, a petició del PP, a "rebaixar la tensió" i treballar en pro "del civisme, el diàleg i la tolerància" al municipi. Una crida amb la qual la CUP està d'acord, tot i que considera que només es pot fer quan se suspengui l'aplicació de l'article 155. Amb tot, el fet que els populars cedissin i acceptessin parlar de "presos per ideologia política" va fer que el representant de la CUP validés el text, tot i mostrar la seva contrarietat perquè el PP, el PSC i Independents per Canet (propers a Unió) canviessin "grups radicals d'extrema dreta" del text original per "radicals", sense especificar-ne la pertinença.

El segon tinent d'alcalde del municipi, Lluís Llovet (ERC), va admetre durant la votació que la moció no és la que els republicans havien plantejat inicialment. "Hem intentat arribar a un consens perquè creiem que Canet pot exemplificar que partits que van de la dreta a l'esquerra diguin que la violència no és la solució", va justificar-se. Per la seva banda, el portaveu del PP, José Antonio Romero, va deixar clar que "qualsevol atac violent ha de ser erradicat de la societat" i es va mostrar partidari d'intentar "rebaixar la crispació que hi ha al carrer", tot i reconèixer que la seva formació té una visió diferent de la d'altres partits del ple. En aquest sentit, va apostar per fer un esforç des de l'àmbit municipal, ja que des d'altres esferes "sembla que no està sent possible". Sílvia Tamayo (PSC) va dir que l'objectiu d'aquesta moció és "donar exemple", perquè els càrrecs electes tenen l'obligació de vetllar per la convivència i el respecte.