Política27/06/2017

Els comuns avancen que l'Ajuntament de Barcelona no serà un impediment per a la celebració del referèndum

"Entre l'immobilisme i el dret a decidir sabem molt bé a quin costat ens posem", reitera la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany

Xavi Tedó
i Xavi Tedó

BarcelonaLa portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha avançat avui que l'Ajuntament de Barcelona "no serà un impediment" a l'hora de celebrar el referèndum d'independència. Tot i així, ha justificat que el consistori no s'hagi posicionat encara perquè la informació que els ha arribat per "canals informals" està "fragmentada" i seria una "irresponsabilitat".

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els comuns no concretaran el seu posicionament fins al dissabte 8 de juliol, 4 dies després que el Govern doni els detalls del referèndum, quan la coordinadora es reunirà per decidir si avalen o no la consulta. La coalició vol que el Govern especifiqui com farà vinculant el resultat, quin cens es farà servir i com es protegiran els funcionaris.

Cargando
No hay anuncios

En qualsevol cas, Alamany ha deixat clar que "seran" al referèndum de l'1 d'octubre: "Entre l'immobilisme i el dret a decidir sabem molt bé a quin costat ens posem". A l'espera que es concretin els detalls de la votació, els comuns insisteixen que ara per ara l'1-O es perfila més com una "mobilització legítima en forma de consulta" que no com un referèndum "definitiu, útil, per desplegar el model territorial per a Catalunya".

La portaveu també ha instat el PSC a definir si vol "supeditar-se" a un sector del PSOE que defensa "suspendre l'autogovern". Arran de les discrepàncies d'alguns alcaldes socialistes amb les directrius de la direcció del PSC respecte l'1-O, els comuns reiteren que és "un error bloquejar la possibilitat" d'un referèndum. En aquest context, Alamany creu que el PSOE hauria de definir si és "plurinacional" o si aposta pel "passat" amb tesis que defensen la suspensió de l'autonomia. I al seu torn, per tant, ha reclamat també al PSC que concreti si la seva agenda en clau nacional passa per "supeditar-se" a un sector del PSOE que és contrari "a la sobirania del poble català".

Cargando
No hay anuncios

Els socialistes, que comparteixen govern a Barcelona amb Ada Colau, no han tardat a respondre els comuns. Des del Parlament, la portaveu del PSC, Eva Granados, ha demanat a aquesta espai que reflexioni sobre què té previst fer el Govern: si la independència o un "rupturisme" o una "il·legalitat". "La independència és molt legítima però els responsables polítics tenim l’obligació de no posar la ciutadania en perill", ha assegurat la socialista. En aquest sentit, ha avisat que els alcaldes "faran bé" de "respectar la llei".

Catalunya En Comú s'inspira en les confluències guanyadores al seu logo

Cargando
No hay anuncios

Catalunya en Comú, que es dirà de manera abreujada CatComú, ha presentat avui el seu nou logotip, inspirat en l'emblema de Barcelona en Comú d'Ada Colau i que utilitza els colors corporatius d'En Comú Podem. La imatge corporativa del nou partit combina els semicercles de Barcelona en Comú, la confluència que governa la capital de Catalunya, i el degradat de vermell a lila d’En Comú Podem.

L'objectiu, com ha reconegut la portaveu de la formació, Elisenda Alamany, és "recollir el llegat de dues confluències guanyadores". També encarna els valors que defensen els comuns com "el progrés, la nova política, la sobirania i allò comú". "Amb aquesta confluència recollim el bo i millor de cada espai polític que en forma part”, ha sentenciat la responsable de comunicació.

Cargando
No hay anuncios

El logo, aprovat de manera consensuada per l'executiva de la coalició que integra Barcelona en Comú, ICV, EUiA i el sector crític de Podem, arriba després que els comuns aprovessin el 20 de maig el nou nom del partit. L'emblema no recull els colors de partits com ICV, però Alamany ha afirmat que "espera" que "tots els integrants se sentin còmodes" perquè l'elecció del nom de la formació va ser una decisió "democràtica".

CatComú ha activat també avui la seva pàgina web i el seu perfil en les xarxes socials, on pretén transmetre la mateixa imatge i els mateixos valors que en el seu logo.