Política03/06/2017

L'Agència Tributària ja mou fitxa per investigar Moix

Tècnics d'Hisenda esmentats pel mitjà digital 'Infolibre' apunten que "s'actua d'ofici" en el cas del ja exfiscal d'Anticorrupció

Ara
i Ara

MadridL'Agència Tributària ja "actua d'ofici" al voltant del cas que ha provocat la dimissió del ja exfiscal en cap d'Anticorrupció espanyol Manuel Moix. Així ho avança aquest dissabte 'Infolibre', el mitjà digital que ha anat revelant que Moix té una societat a Panamà. Fonts de l'Agència Tributària citades per 'Infolibre', però, no detallen si la investigació ja ha començat o si començarà els pròxims dies, ja que es tracta d'un procés secret. Asseguren, però, que l'organisme ja actua d'ofici en aquest cas.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Agència Tributària, doncs, ja mou fitxa per investigar Moix, gairebé immediatament després de la seva dimissió i que els tècnics d'Hisenda del sindicat Gestha en demanessin la investigació en considerar que tant l'antic fiscal d'Anticorrupció com els seus germans podrien haver arribat a eludir fins a 90.000 euros en impostos. Gestha apunta que "la llei del mercat de valors determina que els germans Moix amb suposat ànim d'elusió d'impostos en la transmissió de béns immobles".

Cargando
No hay anuncios

Aquest és el polèmic xalet de la família Moix

Un pacte d'estat per reformar Justícia

Cargando
No hay anuncios

El cas Moix ha posat al punt de mira el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ja va ser reprovat pel Congrés de Diputats. Aquest dissabte, però, Català ha assegurat que la dimissió de Moix no suposa un fracàs per a ell i que sent que té "tot el suport del govern espanyol". "No és cap fracàs, això del senyor Moix", ha respost. Tot i això, en un acte davant els estudiants de ciències jurídiques i empresarials de la Universitat Francisco de Vitoria, Moix va concloure: "El fracàs és l'oportunitat de començar de nou amb més intel·ligència".

I justament, parlant de renovació, el dia abans Catalá havia afirmat en unes jornades sobre justícia dels Col·legis d'Advocats a Granada que calen "imprescindibles reformes integrals" en matèria de justícia, per la qual cosa va arribar a afirmar que és necessari un pacte d'estat que ho garanteixi. Entre els canvis clau que va assenyalar hi ha la "més bona formació" dels lletrats, que ha de prestar "especial atenció a qüestions deontològiques".