La Fundació Francisco Franco "agraeix" a Casado que assistís a una missa en homenatge al dictador

Les formacions d'esquerres carreguen contra Casado i li demanen explicacions

ARA
i ARA

MadridAquest dissabte era 20-N, l'aniversari de la mort del dictador Francisco Franco. A tot l'Estat hi havia algunes misses convocades en homenatge al dictador, i el president del PP, Pablo Casado, va assistir a una a Granada, on es trobava per participar l'endemà en el congrés dels populars andalusos. Una visita polèmica que, segons apunten des del PP a Newtral, el mitjà que ha publicat la notícia, va ser per error. Segons aquestes fonts, Casado va assistir a la cerimònia per accident, ja que diumenge no podia anar a missa i aquesta església de Granada quedava a prop del seu hotel. Es va adonar que a la missa s'homenatjava el dictador quan ja era a l'església, diuen des del partit.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Fundació Francisco Franco (FNFF) ha confirmat que no va convidar expressament al líder del partit conservador, però fica el dit a la llaga i "agraeix al Sr. Casado i la seva família, així com a la resta d'assistents a la missa l'oració per l'ànima d'un cristià exemplar com Francisco Franco Bahamonde". "La FNFF espera que aquest tipus de notícies serveixin per normalitzar totes les seves activitats, convocatòries, esdeveniments i reivindicacions," afegeixen en un comunicat.

Cargando
No hay anuncios

Casado va assistir a la missa de l'església d'El Sagrario, annexa a la catedral de Granada, on la Fundació Francisco Franco havia anunciat una pregària pel dictador. Segons Newtral, l'arxidiòcesi de Granada diu que la missa va ser ordinària i que en el moment de les pregàries es va demanar que se'n fes una per l'ànima de Franco, a petició d'alguns feligresos. Des del PP, expliquen que Casado va arribar al temple quan ja es feia l'homilia i que va decidir quedar-s'hi. Segons publica eldiario.es, la cerimònia a la catedral de Granada se celebra cada any en record a Franco i al també dictador José Antonio Primo de Rivera. Hi participen joves amb banderes franquistes que se situen a la porta, i a dins, hi ha una corona de llorer de la Fundació Francisco Franco a l'altar. En els primers bancs, també s'hi situa una bandera preconstitucional.

Les formacions d'esquerres demanen explicacions

Les formacions d'esquerra, però, no creuen en les casualitats i demanen explicacions a Pablo Casado. "És d'enorme gravetat, és 20-N i hi havia 10 misses a tot l'Estat per Franco. La probabilitat d'anar a una era del 0,05%", ha denunciat el portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique. "Seria alguna cosa tremendament alarmant", ha alertat la diputada d'En Comú Podem, Aina Vidal, que ha demanat explicacions a Casado. En la mateixa línia, el portaveu del PSOE, Héctor Gómez, també ha demanat un "aclariment" al líder dels populars. "El líder de l'oposició està avalant la dictadura?", ha preguntat Gómez en roda de premsa, i també li ha demanat si era una "casualitat o responsabilitat".

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el diputat de Més País Íñigo Errejón ha volgut donar un vot de credibilitat a Casado quan diu que hi va anar per error, però creu que igualment hauria de sortir l'endemà dient que s'havia "equivocat". Ha assegurat que si hagués passat en un país com Alemanya, la seva cancellera, Angela Merkel, ho hauria fet. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, en canvi, considera que les "casualitats no existeixen". "Això no fa bé a la nostra democràcia", ha dit apuntant a Casado.

El PP, per la seva banda, ha acusat els partits d'esquerres d'utilitzar "el comodí de Franco" per carregar contra els populars. "Quina casualitat que avui que el govern pacta els pressupostos amb Bildu, els que no condemnen a ETA, el PSOE tregui el comodí de Franco", ha apuntat la formació en un tuit.

Cargando
No hay anuncios