Política 20/02/2021

L’empresari que va dirigir la campanya cap a la desfeta de Ciutadans

Carlos Cuadrado està en el punt de mira pels mals resultats del 14-F

i
ANNA MASCARÓ
1 min
L’empresari que va dirigir la campanya cap a la desfeta de Ciutadans

BarcelonaÉs possible que en l’última setmana li hagin xiulat les orelles a Carlos Cuadrado (Barcelona, 1968). Habitual en la rebotiga de Ciutadans i conegut estalviador -per a alguns, massa- mentre va portar els comptes del partit, ha estat dipositari com a director de campanya de bona part de les crítiques internes sorgides arran de la pèrdua de trenta diputats a les eleccions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuadrado és un polític desconegut per al votant mitjà però amb gran influència dins de Cs. Amb José María Espejo-Saavedra, forma part -com a vice secretari primer- del triangle de poder en què la líder, Inés Arrimadas, ha convertit a la pràctica el partit, fet que li ha comportat retrets.

Històric de Cs i titllat de“riverista” per alguns, un exdirigent recorda que gairebé no intervenia en les reunions de l’anterior executiva, quan ocupava el càrrec de responsable de finances -Cs evita el terme tresorer -. “Explicava com estaven els comptes i prou”, apunta. Fins i tot després de la patacada del 10-N, Cuadrado va aconseguir mantenir sanejada la comptabilitat de Cs gràcies -segons diverses fonts- a un tarannà previsor que el va portar a no gastar mai en excés.

El va ajudar la seva experiència com a empresari d’una companyia tèxtil amb negocis al Brasil -amb els quals va tenir alguns problemes judicials que, segons Cs, van acabar sent arxivats-. D’actitud expeditiva i perfil corporatiu, amb Arrimadas a la presidència del partit el seu rol s’ha tornat més polític: va tenir un paper rellevant en l’acostament al PSOE pels pressupostos. Malgrat les peticions de dimissió pel resultat del 14-F, la líder ha decidit mantenir-lo al seu pinyol, esperant consolidar el seu projecte.

stats