Política09/10/2018

JxCat no designarà substituts per a Puigdemont i els presos però assumeix que no es comptaran els seus vots

En una carta conjunta afirmen que el Govern tirarà endavant amb 61 escons

Núria Orriols

BarcelonaEls diputats processats per rebel·lió de JxCat no votaran. Després que la mesa hagi decidit –amb els vots d'ERC i el PSC– deixar sense efecte les delegacions de vot de JxCat, els presos i l'expresident Carles Puigdemont han declinat designar un substitut perquè faci les seves funcions mentre duri la situació jurídica actual (la suspensió del jutge Pablo Llarena), però assumeixen que a partir d'ara no votaran als plens. Per tant, la majoria de JxCat i ERC al Parlament passarà a ser de 66 vots a 61 (Toni Comín no exerceix la delegació de vot), ja que sí que podran votar Oriol Junqueras i Raül Romeva, que van designar Sergi Sabrià la setmana passada perquè assumís totes les seves funcions.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta consensuada entre tots i escrita per Rull, els diputats de JxCat afirmen: "Si finalment la decisió de la mesa és impedir l'exercici del nostre dret a vot, he de manifestar que nosaltres assumirem la decisió i els nostres vots deixaran de ser compatibilitzats".

Cargando
No hay anuncios

Mantenen que la seva delegació al Parlament està "ajustada al dret". "Considerem que aquesta delegació només pot ser rebutjada des d'una argumentació supeditada a les possibles coercions d'un òrgan aliè al poder legislatiu", afirma la missiva.

Carta de Puigdemont, Sànchez, Rull i Turull