Política23/11/2018

JxCat demana que compareguin presos i exiliats i Sánchez i Rajoy a la comissió del 155

La llista incorpora 60 noms, entre els quals també hi ha Pablo Casado i Albert Rivera

Agències

BarcelonaJxCat ha registrat aquest divendres una llista de compareixences davant la comissió d'investigació del Parlament sobre l'aplicació de l'article 155 en la qual inclou presos polítics i exiliats, així com també el president espanyol, Pedro Sánchez, i el seu antecessor, Mariano Rajoy. La llista de compareixents, que incorpora fins a 70 noms, se sotmetrà a votació a la comissió d'investigació, constituïda el 6 de novembre i presidida pel diputat de JxCat Antoni Morral, que haurà de programar un calendari de compareixences.

Cargando
No hay anuncios

ERC i els comuns també han registrat una llista de compareixences. Entre els noms de la llista republicana destaquen també els presos polítics i exiliats, com l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, empresonat a Lledoners, i la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, a Suïssa. També sol·licita que comparegui l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, i la seva número dos, Soraya Sáenz de Santamaría; els exministres María Dolores de Cospedal i Rafael Catalá, i l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo. Per la seva banda, els comuns també han citat el lehendakari Iñigo Urkullu o el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello.

JxCat també demana que compareguin com a "afectats" pel 155 l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Lluís Puig i Clara Ponsatí, tots per videoconferència perquè són a l'estranger. També haurien de comparèixer, segons el seu parer –en aquest cas de manera presencial–, els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, en presó preventiva a la presó de Lledoners (Bages), així com altres "afectats" pel 155, com el director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines; l'exdelegat de la Generalitat a París Martí Anglada, i el director del Museu de Lleida, Josep Giralt.

Cargando
No hay anuncios

El president del PP, Pablo Casado; el líder de Ciutadans, Albert Rivera; el president del Senat, Pío García-Escudero; el cap de la Casa Reial, Jaime Alfonsín; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; l'expresident del PPC Xavier García Albiol, i l'expresident de la Generalitat José Montilla són altres noms que JxCat demana cridar a declarar.