Política 12/02/2018

Junqueras rebutja de nou que Puigdemont presideixi la Generalitat des de Bèlgica perquè "l'Estat no ho permetrà"

El president d'ERC destaca el lideratge de Marta Rovira

Ara
2 min
Junqueras rebutja de nou que Puigdemont presideixi la Generalitat des de Bèlgica

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat la fórmula d'una presidència de la Generalitat des de Bèlgica perquè "és obvi que l'Estat mai permetrà que sigui efectiva" i, segons Telecinco, ha apuntat a la secretària general de la seva formació, Marta Rovira, com a possible candidata. "És una geganta, una persona en la qual tots confiem", ha assegurat en una entrevista resposta per carta a 'El programa de Ana Rosa', des d'Estremera, on es troba en presó preventiva des de la tardor. Esquerra ha negat que Junqueras s'estigués referint a Rovira com a candidata a la presidència de la Generalitat i ha explicat que parlava d'ella com a líder del partit. Per demostrar-ho, els republicans han fet pública la pregunta que Telecinco va formular a Junqueras: "S'ha parlat de Mundó com a alternativa temporal a vostè. Creu que és millor candidat que Marta Rovira?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras considera que ell pot ser un candidat vàlid a la presidència perquè no ha perdut els seus drets com a diputat, però creu que no li correspon postular-se com a president a la Generalitat, i no rebutja renunciar al seu escó si és necessari: "Sempre he estat disposat a totes les renúncies en benefici del projecte col·lectiu", ha sentenciat en una possible al·lusió al president Puigdemont tenint present que els republicans prioritzen recuperar el Govern i les institucions per acabar amb el 155.

Sobre una possible candidatura de la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, a la presidència del Govern, el líder d'ERC ha instat la diputada a intentar-ho, tot i que veu difícil que ho aconsegueixi "amb un discurs tan poc conciliador". Junqueras també ha retret al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no hagi volgut reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, que l'hi va demanar per carta, i ha lamentat que no hi hagi diàleg entre la Moncloa i l'independentisme "perquè el govern espanyol ho defuig".

Finalment, el president d'ERC ha rebutjat de nou l'argument del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que el manté a la presó perquè és polític "i deixa poc recorregut a la via jurídica", i li ha recordat que a les manifestacions independentistes "no hi ha hagut mai violència", tot i la pretensió de l'Estat de fer creure el contrari.

stats