Junqueras surt de la presó per anar a treballar al campus universitari de Manresa
En aplicació de l'article 100.2, té permís per fer-ho tres dies a la setmana durant sis hores
BarcelonaNova sortida de la presó de Lledoners en aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari malgrat la reiterada oposició de la Fiscalia. Aquest dimarts al matí ha estat el torn del president d'ERC, Oriol Junqueras, que amb el propòsit d'"ensenyar i aprendre", segons ha afirmat a Twitter, ha sortit del centre penitenciari per anar a treballar al campus de Manresa de la Universitat de Vic. Així l'han rebut els estudiants:
L'exvicepresident del Govern, que ha sortit caminant del centre poc després de les onze del matí, tindrà un despatx propi a la Fundació Universitària del Bages (FUB), on s'encarregarà de preparar el curs d'història que preveu impartir a partir de Setmana Santa i que estarà obert a tothom qui ho vulgui, segons ha informat l'ACN
El centre universitari va anunciar divendres la incorporació en un comunicat en què explicava que va acceptar la proposta de Junqueras, que és doctor en història del pensament econòmic i llicenciat en història moderna i contemporània, per impartir docència al campus manresà.
El centre, que pretén normalitzar "al màxim" la seva presència al campus, valora de Junqueras la seva "experiència acadèmica" i la seva "vàlua com a professor". El republicà podrà sortir de la presó de Lledoners per anar a treballar tres dies a la setmana durant sis hores.
Capella defensa l'aplicació del 100.2
El mateix dia que ha sortit Junqueras per primera vegada a treballar, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha defensat la sortida de tots els presos en aplicació de l'article 100.2. "Hem fet be les coses bé", ha afirmat en roda de premsa després del Consell Executiu. En aquest sentit, ha defensat els funcionaris públics i la seva feina. "Cap convicció personal d'un funcionari o un conseller no podrà canviar una sentència duríssima", ha afegit. Així, Capella ha recordat que el 100.2 és un article previst en el reglament penitenciari i que depèn de la decisió de cada centre penitenciari. Capella ha explicat que actualment hi ha uns 400 interns que també gaudeixen d'aquests permisos.
Capella, a més, també ha suggerit al govern espanyol que en la reforma del codi penal que vol impulsar, "elimini figures d'època pretèrita", com són els delictes de sedició i rebel·lió. "Pot aprofitar per tornar a un codi penal del segle XXI i treure figures alienes a un codi penal d'aquest segle", ha demanat. De tota manera, ha assegurat no tenir detall de les "intencions" del govern espanyol per aquesta reforma.