Política17/07/2015

Junqueras sobre el programa pel 27-S: "Serà excepcional i una síntesi dels projectes que defensem"

El líder d'ERC assegura que per poder fer "polítiques socials" es necessiten "instruments d'estat"

Ara

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a Onda Cero que el programa de la candidatura independentista pel 27-S serà "excepcional", per un "període curt" i consistirà en una "síntesi dels projectes" que defensen els integrants de la candidatura. Junqueras ha admès que "no serà fàcil", ja que tampoc ho seria posar d'acord "Podem i PP" tot i que també "són capaços" de votar junts en alguns qüestions. Ara bé, també ha posat d'exemple Alemanya, en què CDU i SPD —conservadors i socialdemòcrates— governen junts.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que està clar, ha dit, és que "per poder fer polítiques socials necessites instruments d'estat i en el context actual és impossible".

Cargando
No hay anuncios

Preguntat sobre el què ha "canviat" perquè ERC accepti una candidatura unitària amb polítics —va ser precisament a Onda Cero on Junqueras va defensar la llista sense polítics—, el republicà ha explicat: "El que ha canviat és que ens ha semblat bé a tots, cadascú ha cedit en allò que li ha semblat millor. Les decisions no les prenem sols, és un projecte col·lectiu".

En relació al full de ruta i si es respectarien les resolucions del Tribunal Constitucional, Junqueras ha estat clar: "Respectarem la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya".