Junqueras diu que té el doble de suports que els roviristes

Assegura que té 2.000 avals de la militància després d'haver iniciat el procés d'escolta

2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva compareixença

BarcelonaOriol Junqueras va dimitir com a president d'Esquerra el 10 de juny per buscar l'aval de la militància per tornar-se a postular com a líder del partit de cara al congrés del 30 de novembre. Pocs dies després, uns tres-cents militants van fer públic un manifest que defensava la tesi de la secretària general, Marta Rovira, que calia fer una renovació total de la cúpula del partit. Un recull de firmes que més endavant ha arribat a poc més d'un miler. Demanaven, d'aquesta manera, que Junqueras també fes un pas al costat perquè era l'únic que s'havia proposat per a la reelecció. Un mes després, i després que l'expresident d'Esquerra hagi començat a fer trobades al territori, el seu entorn calcula que té 2.000 suports de la militància, segons Europa Press. És a dir, els junqueristes tindrien el doble de suports que els que van firmar el manifest.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras i el seu equip han fet una vintena de trobades en diversos municipis al llarg de l'últim mes. Un dels primers que va fer des que va deixar de ser president, i també un dels més multitudinaris, va ser a Sant Vicenç dels Horts, a finals de juny, on va reunir unes 500 persones. Junqueras preveu continuar fent aquestes trobades amb la militància durant les pròximes setmanes en el marc del procés d'escolta que va començar al mes de juny i que han batejat com a Militància Decidim. En realitat, però, és la continuació del que ha anat fent en els últims mesos, quan ha anat pentinant el territori per intentar acostar el partit a la militància.

Guerra de suports

Els signants del manifest rovirista són ara mateix més de 1.000, entre militants de base, càrrecs del Govern, regidors i quadres territorials. L'han signat, per exemple, Marta Rovira i Pere Aragonès, a més de consellers com Laura Vilagrà, Roger Torrent i Ester Capella, i també dirigents del partit com Marta Vilalta, Josep Maria Jové i Raquel Sans. Ara bé, després que l'ARA destapés el cas dels cartells dels Maragall, Esquerra va obrir una investigació interna i va expedientar quatre dels implicats en el cas: l'exviceconseller del Govern Sergi Sabrià i l'exvicesecretari de comunicació d'ERC Marc Colomer, tots dos amb una falta lleu, i també l'exdirector de comunicació Tolo Moya i el militant de l'Anoia que va instigar la campanya, tots dos suspesos de militància. A més, un d'ells podria ser expulsat del partit. Poc després, Sabrià i Colomer van esborrar el seu nom del manifest.

En el cas de Junqueras, el seu entorn no ha detallat els noms que formen part d'aquests 2.000 suports que asseguren que tenen. Ara bé, sí que hi ha diversos noms que s'han posat al seu costat en les últimes setmanes, com ara el del conseller Joan Ignasi Elena; el portaveu del Congrés, Gabriel Rufián, i l'exportaveu a la cambra baixa Joan Tardà. A més, en l'acte de Sant Vicenç dels Horts de finals de juny també hi eren diversos membres de l'executiva, com ara el vicesecretari general de coordinació interna, Oriol López; la secretària d'afiliació, Kènia Domènech, i la secretària de supramunicipals i projectes locals, Norma Pujol. Els junqueristes asseguren, a més, que tenen l'aval de bona part de dirigents i quadres territorials.

stats