Política catalana

Junqueras: "Ara no toca"

L'expresident d'ERC refusa opinar de res just abans d'una conferència sobre la llei d'amnistia en la II República

2 min
Oriol Junqueras, abans d'impartir la seva conferència a Prada

Prada de ConflentERC va acabar investint Salvador Illa després de setmanes de negociacions i enmig d'una crisi interna i de resultats que amenaça amb ser profunda. Carles Puigdemont va complir a mitges la seva promesa de retorn de l'exili i l'independentisme es troba ara desorientat després d'haver perdut la majoria al Parlament. Les darreres setmanes s'ha sentit parlar de tot plegat a tota la classe política catalana excepte a una persona rellevant, que aspira a tornar a ser president d'Esquerra al novembre. Per això, aquest dimecres a la Universitat Catalana d'Estiu, els periodistes han corregut per preguntar a Oriol Junqueras què n'opina de tot plegat. "Ara no toca", ha estat la seva resposta al més pur estil Jordi Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident d'ERC havia d'impartir una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada sobre l’amnistia al govern de la Generalitat després de les eleccions del 1936, i ha preferit centrar-se en exclusiva en el tema. "Avui venim a parlar d'història, quan escolteu la conferència segur que escolteu alguna idea interessant. Hem de ser respectuosos amb la gent que organitza aquest curs", ha assegurat. De fet, ha afegit que "hi ha un moment per cada cosa i una cosa per cada moment" i que ha vingut a Prada per "parlar de lleis d'amnistia" i "dependrà de la presentació" i les preguntes per tractar un tema o un altre. "Si vol li parlo dels amnistiats del 1934, del 1936 o del segle XIX", ha etzibat als periodistes. Entre el públic expectant de la xerrada de Junqueras hi ha l'expresidenta de l'ANC Elisenda Paluzie.

De moment, doncs, seguirà sent un misteri l'opinió de Junqueras sobre els temes de més actualitat a la política catalana. Ell, però, està aprofitant l'estiu per anar executant el seu pla de retorn a la presidència republicana i estan sent habituals les xerrades amb militants d'ERC d'arreu del país. Tot i que no ha volgut confrontar públicament en cap moment amb Marta Rovira, la seva exnúmero 2 i actualment la líder en funcions del partit fins que arribi el congrés, Junqueras és conscient que des dels sectors pròxims a la secretària general s'està intentant conformar una candidatura alternativa per disputar-li el lideratge al novembre.

stats