Política26/04/2019

Les joventuts d'ERC denuncien una agressió amb pistola de balins a Mataró al crit de "Visca Vox"

Un jove va ser atès a l'Hospital de Mataró i ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra

Ara

BarcelonaJovent Republicà, la branca juvenil d'ERC, ha denunciat que tres homes van agredir un militant aquest dijous a Mataró al crit de "Visca Vox". A través d'un comunicat, l'organització explica que el militant, que portava una samarreta antifeixista, va veure com un cotxe s'aturava davant seu i com tres homes li disparaven amb una pistola de balins. Una agressió que, segons expliquen, va anar acompanyada del crit "Visca Vox, fill de puta!" El jove va ser atès a l'Hospital de Mataró i ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra. El portaveu de Jovent Republicà, Pau Morales, ha denunciat que aquesta agressió és "una conseqüència més de la banalització del feixisme per part de la dreta i que es tolera per part de l'esquerra espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, Jovent Republicà recorda que aquesta no és la primera vegada que es viu una agressió d'aquest tipus a la capital del Maresme, ja que fa un any, després d'una manifestació unionista, un noi va patir una agressió d'un grup feixista. A més, remarquen que fa dues setmanes un grup feixista va visitar el local que comparteixen amb ERC "i un company que era a l'interior va ser tancat a la força i intimidat i el local va patir desperfectes".

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, la candidata del Jovent Republicà al Congrés, Marta Rosique, ha recordat la importància dels comicis d’aquest diumenge i ha dit que "d’entre totes les paperetes del diumenge, l’única opció capaç d’aturar el feixisme i a la vegada avançar cap a la independència és Esquerra Republicana".

Atacs a la seu de la CUP

També la CUP ha denunciat que la seva seu ha sigut víctima d'atacs de l'extrema dreta i que aquest matí ha aparegut una pintada en què es pot llegir "Mujeres... vamos a por vosotras #vivavox". A través del seu Twitter oficial, la CUP ha cridat a la població a mobilitzar-se per aturar l'auge de l'extrema dreta.

Cargando
No hay anuncios