Política10/03/2014

Unió considera que està "fora de tot dubte" que Catalunya vulgui tenir un millor finançament

El secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, considera "vigent" l'acord parlamentari que el juliol del 2012 reclamava un model singular per a la Generalitat

Oriol March

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha considerat aquest dilluns al migdia, en la roda de premsa posterior al comitè de govern democristià, que està "fora de tot dubte" que Catalunya vol tenir un millor finançament. "El juliol de 2012 es va aprovar un document al Parlament que demanava un millor finançament, i segueix vigent, que jo sàpiga", ha assenyalat Pelegrí.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes declaracions contrasten amb el parer majoritari al Govern, començant pel president de la Generalitat, Artur Mas, que considera el pacte fiscal (demanda expressa d'aquell document aprovat al Parlament fa un any i mig) una estació ja sobrepassada. Pelegrí ha considerat que és al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, a qui li pertoca fer "una proposta" sobre el nou model de finançament que l'Estat ha de negociar amb les autonomies.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a la consulta, el secretari general d'Unió ha considerat que espera que no calgui demanar empara a Europa per tal que es pugui celebrar.