Política 11/02/2013

Unió farà públics els seus comptes i fixa el seu congrés extraordinari per al primer trimestre del 2014

El secretari general dels democristians, Josep Maria Pelegrí, ho ha confirmat en la roda de premsa posterior al comitè de govern del partit

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat aquest dilluns que Unió celebrarà el seu congrés extraordinari durant el primer trimestre del 2014. Està previst que es modifiquin els estatuts per incloure-hi mesures de "transparència i de confiança" de cara a la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al comitè de govern democristià, Pelegrí també ha posat data a la jornada ideològica que el partit celebrarà al llarg d'aquest any per parlar de regeneració política: serà entre octubre i novembre d'aquest any.

Comptes "transparents"

Pelegrí també ha anunciat que Unió farà públics els seus comptes com a "exercici de transparència". El secretari general ha remarcat que els democristians envien "puntualment" els seus comptes al Tribunal de Comptes i a la Sindicatura de Comptes. La publicació dels comptes es farà al llarg dels propers dies a la pàgina web dels democristians.

El dirigent d'Unió també ha volgut "reflexionar" sobre la proposta d'Alfredo Pérez Rubalcaba, secretari general del PSOE, que pretén que cap empresa pugui fer donacions a un partit. "Això porta a finançar-nos només amb diners públics", ha assenyalat.

Hipoteques i braus

Pelegrí ha avançat que CiU votarà a favor de la ILP per canviar la llei hipotecària i que votaran en contra de declarar les curses de braus bé d'interès cultural. "Estem en contra que des del Congrés es prenguin mesures que vagin contra el que ja ha decidit el Parlament", ha assegurat.

stats