Política19/05/2015

El president de l'ANC demana als barcelonins que votin els que s'han "compromès amb la independència"

L'Assemblea aplega membres de la llista de les formacions sobiranistes de Barcelona, però els caps de llista de CiU, ERC i la CUP s'absenten

Dani Sánchez Ugart

BarcelonaJordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha fet aquest dimarts "una crida als veïns i veïnes de Barcelona" a votar els partits que s'han "compromès amb la independència", amb referència a les formacions que han signat el compromís de l'ANC, i ha demanat als votants que "no es despistin": "No podem equivocar el nostre vot. El nostre compromís ha de ser per la gent que s'ha compromès per la independència. I són en aquesta sala".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més contundent s'ha mostrat l'expresidenta de l'entitat, Carme Forcadell, que, sense fer cap al·lusió directa a la candidatura d'Ada Colau, Barcelona en Comú, ha enviat un missatge clar: "No hi ha cap projecte més trencador ni més democràtic que construir la República catalana". Forcadell, en el seu primer acte públic com a expresidenta, ha fet un discurs molt més llarg que el del seu successor i ha marcat perfil social: "Les elits econòmiques no lideraran aquest procés i per això hi estan en contra".

Cargando
No hay anuncios

Membres de la llista de CiU, ERC, les CUP i Millor Barcelona han assistit a l'acte, que no ha tingut la participació dels caps de llista de cap de les tres primeres formacions (tot i que inicialment estava prevista la presència d'Alfred Bosch i Maria José Lecha, que han comunicat a l'ANC la seva absència per motius d'agenda). Bosch sí que ha aparegut al final de l'acte, però no ha pronunciat cap discurs.

I Sànchez també ha tingut un missatge per a ells: "Heu de fer que el pròxim alcalde ho sigui en favor de la independència. No val a badar. El compromís que us demanem és que feu que l'alcalde o alcaldessa ho sigui per posar la ciutat al servei dels ciutadans i del projecte de la República catalana", ha dit el flamant president de l'ANC.

Cargando
No hay anuncios

Joaquim Forn, número 2 de la llista de CiU, ha dit que "la principal estructura d'estat de Catalunya ja existeix i és la capital, Barcelona", i ha afegit que "actes com el d'avui demostren que no podem fer ni un pas enrere", i "cada cop que ens hem posat d'acord, el país ha fet un pas endavant".

La primera candidata a parlar ha estat Trini Capdevila, número 4 d'ERC, que ha incidit en el discurs de Sànchez de demanar el vot per als partits independentistes perquè, ha dit, "si no tenim força als ajuntaments, començant pel de la futura capital de la República catalana, ho tindrem magre".

Cargando
No hay anuncios

Posteriorment, Ignasi Planas, cap de llista de Millora Barcelona, coalició de RCat i Solidaritat Catalana per la Independència, ha considerat que "només hi ha un camí", i que és el que conclou amb una declaració unilateral d'independència, i ha refermat el "compromís" de la seva formació amb el manifest de l'ANC, "sense cap mena de canvi", una referència velada als canvis que es van introduir en el compromís que va signar el candidat de CiU, Xavier Trias.

Eulàlia Reguant, número 4 de la llista de la CUP Capgirem Barcelona, ha dit que els barris de Barcelona han d'impulsar “des de baix” cap a la independència i ha lligat el nou estat a la superació del "capitalisme i del patriarcat". Reguant ha dit que tots els municipis han de treballar plegats perquè les lluites "son comunes". La candidata ha demanat també un procés participatiu des dels municipis per decidir quin "país volem" i "quin model productiu i social volem per al nostre poble".