Política06/02/2018

Amnistia Internacional: "Jordi Sànchez ha de ser posat en llibertat immediatament"

La directora de l'organització, Gauri Van Gulik, considera "desproporcionat" i "excessiu" que es mantingui l'exlíder de l'ANC i diputat de JxCat a la presó

Ara
i Ara

BarcelonaAmnistia Internacional ha aixecat la veu aquest dimarts contra la decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de mantenir Jordi Sànchez a la presó. L'organització pels drets humans discrepa en un comunicat dels motius de Llarena, que considera que "persisteix el risc de reiteració delictiva" de l'expresident de l'ANC i diputats de Junts per Catalunya (JxCat), entre altres motius perquè Sànchez "manté el seu ideari" en un context en el qual hi ha "sectors" que encara defensen la unilateralitat. Així, la directora de l'associació, Gauri Van Gulik, ha expressat que la prolongació de la presó provisional a Jordi Sànchez és "excessiva i desproporcionada".

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En comptes d'aprofitar l'oportunitat per posar fi a la seva detenció, el Tribunal Suprem agreuja aquesta injustícia", ha sentenciat Van Gulik: "Jordi Sànchez ha de ser posat en llibertat immediatament". En opinió d'Amnistia Internacional, la resolució de Llarena no aporta elements nous que justifiquin la prolongació de la presó provisional de Sànchez. A més, considera que els càrrecs de sedició i rebel·lió que pesen contra Sànchez i Cuixart "són injustificats i, per tant, s'han de retirar".

Cargando
No hay anuncios

Així, Amnistia Internacional considera que "encara que convocar protestes per obstruir operacions policials legítimes pot ser, si es demostra la seva comissió, un delicte sancionable contra l'ordre públic, no constitueix un delicte greu com la sedició o la rebel·lió, castigats amb penes de fins a 10 i 30 anys".

Dret a expressar opinions contràries a un Tribunal

Amnistia Internacional no qüestiona la sentència del 7 de setembre del Tribunal Constitucional que va suspendre, com a mesura cautelar, la llei del referèndum català. No obstant això, considera que "com a ciutadans particulars i presidents d'organitzacions de la societat civil en el moment dels fets que s'estan investigant, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tenien dret a expressar opinions contràries a les decisions del Tribunal, així com a organitzar reunions pacífiques en suport al referèndum i a la independència de Catalunya".