Protagonista col·lateral

El Jordi Pujol que vol dirigir la CUP

Un exregidor amb el mateix nom que l'expresident i fundador de CDC integra la candidatura unitària del secretariat

Jordi Pujol, en un acte de la CUP
05/10/2024
2 min

BarcelonaNomés s'ha presentat una candidatura col·lectiva per dirigir el nou secretariat de la CUP. Entre els setze integrants de la nova direcció hi ha un nom que destaca sobre la resta. Es tracta de Jordi Pujol. I no, no és l'expresident; la restitució de Pujol encara no ha arribat a les files cupaires. És l'exregidor de Sant Sadurní d'Anoia, nascut el 1985, i que comparteix nom i cognom amb l'expresident.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els seus pares no van triar aquest nom en homenatge a Pujol: "Ma mare diu que no me'l va posar pel president perquè assegura que no votava Convergència, sinó perquè era un nom que es posava bastant i que li agradava". De fet, la seva mare confessa que tampoc no s'esperava que Jordi Pujol s'estigués vint anys en el poder: "Sempre em diu rient que es va allargar més del que es pensaven", explica el Pujol cupaire en conversa amb l'ARA, que també diu que les bromes pel seu nom l'han acompanyat tota la vida, des que era petit fins ara. "Sempre m'han fet conya, em diuen «president» o «molt honorable», però ho porto bé", ironitza.

Si l'expresident va fundar CDC, el seu homòleg és un dels impulsors de la CUP de Sant Sadurní, que amb ell com a regidor a l'oposició, va acabar amb la "masclista" coronació de la Reina del Cava, que feia 34 anys que se celebrava. La passió per la política és l'única similitud que té amb l'expresident. A la declaració de béns patrimonials que va fer el 2019, en l'últim dels seus dos mandats, va exposar que no tenia cap immoble i que només tenia dues furgonetes: una Opel Vivaro camperitzada del 2007 i una Citroën Berlingo del 2017. "Segueixo sense tenir cap pis i ja només em queda la Berlingo; he perdut patrimoni", diu rient.

Els seus orígens tampoc s'han de buscar en la burgesia catalana. El Lizana del segon cognom prové de la família andalusa de la seva mare. "Vinc d'una família normal i corrent. No soc fill de cap propietari de caves; perquè, si ho fos, potser no seria de la CUP", comenta, sorneguer. D'avi només n'hi queda un, però no confia que li deixi cap herència que li permeti ampliar la cartera de vehicles: "De moment no m’han deixat cap deixa, ni tinc diners a Andorra, ni cap avi que es digui Florenci; ja em poden investigar". A punt de fer els quaranta i sense fills, tampoc apunta que arribi als set descendents del seu homòleg.

stats