CANVI DE CICLE
Política 17/12/2012

Foment del Treball demana que la consulta es realitzi dins el marc constitucional

Gay de Montellà tem que, si no es fa així, s'acabin generant dubtes sobre "l'estructura legal del país"

Efe
1 min
El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, té pressa perquè el govern espanyol demani el rescat definitiu.

BarcelonaEl president de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha demanat aquest dilluns al pròxim executiu català que la consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya que estudien convocar CiU i ERC en aquesta legislatura es dugui a terme respectant el marc de la legalitat constitucional. En declaracions als periodistes, Gay de Montellà ha insistit que la consulta "no ha de sortir del marc de la legalitat establerta" i ha especificat que es referia al marc jurídic que emana de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El representant de la primera patronal catalana ha expressat la seva preocupació pel fet que si se celebra una consulta "fora de la legalitat" s'acabin generant dubtes sobre "l'estructura legal del país". "Si un territori és capaç de dur a terme una cosa fora de la legalitat, també ho podria fer en un altre tema", ha apuntat.

La convocatòria d'una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya és un dels punts més importants que negocien CiU i ERC amb vista a tancar un acord que garanteixi l'estabilitat en la pròxima legislatura catalana. Fa dues setmanes, Gay de Montellà ja va demanar al Govern que se centrés a sortir de la crisi i a insistir en el pacte fiscal.

stats