CANVI DE CICLE
Política 26/09/2012

Puigcercós anuncia que no seguirà com a diputat d'ERC

El president del grup parlamentari dels republicans va aconseguir l'acta per primer cop el 1992 i, des de llavors, ha anat també a Madrid i va ser conseller durant dos anys

Roger Tugas
1 min
Joan Puigcercós va preguntar a Artur Mas si els catalans som "defraudadors de mena".

BarcelonaL'actual president del grup parlamentari d'ERC i cap de llista dels republicans el 2010, Joan Puigcercós, ha anunciat aquest dimecres durant el debat de política general que no repetirà com a diputat la propera legislatura al Parlament, que sorgirà de les eleccions del 25 de novembre. "És segurament l'últim discurs en aquesta cambra", ha etzibat al final de la seva primera intervenció, tot i que ha afegit que el feia amb "orgull" perquè veu més a prop la "Catalunya lliure" per la qual ha treballat fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós va entrar en política a través de la Crida a la Solidaritat a mitjans dels 80 i posteriorment es va afiliar a ERC. Va liderar la llista dels republicans a Ripoll, el seu municipi natal, on va obtenir l'acta de regidor. Va liderar les joventuts del partit, les JERC, fins al 1994, tot i que el 1992 ja havia aconseguit una acta de diputat al Parlament. Posteriorment, el 2000 va obtenir l'acta al Congrés de Madrid i el 2004 va ser escollit secretari general d'ERC, fent tàndem amb Josep-Lluís Carod-Rovira. El 2006 va ser el seu número dos a les eleccions catalanes i, reeditat el tripartit, va esdevenir conseller de Governació, càrrec que va mantenir fins al 2008, després de la desfeta a les estatals d'aquell any. Des de llavors, va decidir dedicar-se al partit i el 2010 va liderar la llista d'ERC al Parlament amb poc èxit, ja que van passar de 21 diputats a 10. Posteriorment, va facilitar la transició al partit deixant pas al lideratge d'Oriol Junqueras el setembre del 2011 i, des de llavors, ha seguit presidint el grup parlamentari republicà.

stats