PASQUA MILITAR
Política06/01/2012

El rei Joan Carles I compareix per primer cop des de la imputació d'Urdangarin a la Pasqua Militar

El duc de Palma i les infantes Cristina i Helena no seran a la cerimònia, després que el monarca els apartés dels actes oficials de la corona

Efe / Ara
i Efe / Ara

MadridEl rei Joan Carles I, acompanyat per la reina i els prínceps d'Astúries, ha arribat al Palau Reial al voltant de les 12.00 per presidir la celebració solemne de la Pasqua Militar, en la qual estan representades les principals autoritats de l'Estat, els tres exèrcits i la Guàrdia Civil. Serà la primera Pasqua Militar des de la victòria de Mariano Rajoy a les eleccions, però sobretot és la primera aparició pública del monarca des de la imputació del seu gendre Iñaki Urdangarin. El duc de Palma, com ja havia fixat prèviament Joan Carles de Borbó, està apartat dels actes oficials de la corona, i per tant serà una de les absències destacades de la cerimònia, com les de la seva dona, la infanta Cristina, i la infanta Helena. No és, però, el primer cop que hi falten, i aquesta vegada tampoc s'espera que el monarca faci referència al cas que esquitxa la família reial.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un matí especialment assolellat, Rajoy ha rebut els membres de la família reial a la plaça de l'Armería del palau, acompanyat pel cap de l'estat major de la Defensa (JEMAD), l'almirall Fernando García Sánchez, i els ministres de Defensa, Pedro Morenés, i d'Interior, Jorge Fernández Díaz. El rei, cap suprem de les forces armades, després d'escoltar l'himne espanyol i les 21 salves d'honor, ha passat revista a una formació de la Guàrdia Reial per després accedir a l'interior del palau i saludar la resta d'autoritats.

Cargando
No hay anuncios

Amb la Pasqua Militar, Joan Carles I inicia cada any els actes oficials de la seva agenda. A la Sala de Gasparini del Palau Reial, els reis i els prínceps d'Astúries saludaran els convidats: els alts càrrecs institucionals i els responsables de l'estat major de la Defensa, dels tres exèrcits, de les Reials i Militars Ordres de Sant Ferran i Sant Hermenegild, de la Guàrdia Civil i de la Germandat de Veterans.

La tradició de la celebració de la Pasqua Militar arrenca al segle XVIII, quan Carles III va felicitar les tropes espanyoles que van recuperar la localitat menorquina de Maó, que estava en poder dels anglesos, el 6 de gener de 1782. Com a prova d'estima als seus exèrcits, Carles III va ordenar a virreis, capitans generals i altres caps que en el dia de l'Epifania reunissin les guarnicions per felicitar-les en nom seu.