La inversemblant moció de censura de Feijóo de la mà de Puigdemont

BarcelonaEn la lògica d'Alberto Núñez Feijóo, si les europees van molt bé al PP i molt malament al PSOE s'evidenciarà la necessitat d'un canvi de cicle en la política espanyola. Una moció de censura, ha explicat aquest dilluns, podria ser l'eina adequada a partir del 10 de juny si Pedro Sánchez no avança les eleccions –encara no fa ni un any que es van celebrar les del 23 de juliol–. L'objectiu és posar fi a la "corrupció política" de l'executiu socialista, que, diu Feijóo, s'ha venut el país "a canvi de set vots". Els set vots en qüestió són els de Junts i resulta que per tirar endavant la moció de censura, aquests mateixos vots serien imprescindibles per al PP.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels socis parlamentaris de Sánchez, Carles Puigdemont és l'únic que ha verbalitzat públicament que no descarta retirar aviat la confiança en el PSOE. Per exemple, si Salvador Illa i no Puigdemont és el pròxim president de la Generalitat. Fa uns mesos, a més, Politico recollia una conversa entre el líder de Junts i el president del PP europeu, Manfred Weber, en què l'expresident català s'obria a sumar els seus vots a una moció de censura si no hi havia "avenços" en la negociació amb el PSOE.

Cargando
No hay anuncios

Perquè es concreti aquest escenari, doncs, cal que Feijóo pacti o almenys accepti els vots del partit que ha promogut la "corrupció" del govern espanyol –flirtejar amb aquesta idea ja li va generar una polèmica en plena campanya de les gallegues–, i que Puigdemont pacti o almenys doni els seus vots a un partit –dos, si es compta la necessària participació de Vox en l'operació– amb qui la negociació sobre la sobirania de Catalunya no avançarà. Inversemblant, tot i que la política fa temps que va deixar enrere la coherència.