Política07/01/2015

Fernández Díaz convoca una reunió amb els màxims responsables de la lluita antiterrorista per analitzar l'atemptat de París

El ministre de l'Interior es reunirà amb membres de la Policia, Guàrdia Civil, CNI i CITCO

Ara

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha convocat per aquesta tarda els màxims responsables de la lluita antiterrorista per analitzar l'atemptat contra la seu de la revista satírica 'Charlie Hebdo', segons una nota de premsa del mateix ministeri. En concret, Fernández Díaz es reunirà a les 18.30 amb membres de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, del CNI i del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espanya manté el nivell 2 d'alerta (d'un màxim de 4, reservat per situacions de risc extrem) antiterrorista en grau alt des del passat mes de setembre. Interior va decidir elevar la vigilància per la gravetat del conflicte a Síria, la situació a l'Iraq i les decapitacions d'occidentals. Tot i que aquesta precaució no suposa "mesures excepcionals", provoca que els agents estiguin més "vigilants" als aeroports, per exemple.

Cargando
No hay anuncios

Ara per ara, els responsables del ministeri de l'Interior estan reunint informació per estudiar si eleven o no el nivell d'alerta. A França, el govern de François Hollande ha elevat al màxim el seu nivell d'alerta després de l'atemptat.

Tant el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com el ministeri d'Afers Exteriors han emès un comunicat condemnant l'atac a 'Charlie Hebdo'