La infanta Cristina ja no és duquessa de Palma, segons el BOE
El seu advocat, Miquel Roca, assegura que va ser ella qui va sol·licitar voluntàriament que se li retirés el títol
MadridEl 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) publica aquest divendres el reial decret signat pel rei Felipe VI i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pel qual la infanta Cristina deixa de ser duquessa de Palma per decisió del seu germà, que ha revocat aquest dret.
La germana del rei ostentava aquest títol des de l'any 1997, per decisió del seu pare, el llavors rei Joan Carles I, quan es va casar amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, moment en què es van convertir, ambdós, en ducs de Palma.
La resolució que publica el BOE, que va ser anunciada dijous per la Casa del Rei sense explicar els motius de la decisió adoptada pel rei Felip, "revoca l'atribució a Sa Altesa Reial la infanta Cristina de la facultat d'usar el títol de duquessa de Palma de Mallorca".
El decret 470/2015, d'11 de juny, assenyala que "de conformitat amb el que disposa l'article 6 del reial decret 1368/1987, de 6 de novembre, sobre règim de títols, tractaments i honors de la família reial i dels regents, he resolt revocar l'atribució a Sa Altesa Reial la infanta Cristina de la facultat d'usar el títol de duquessa de Palma de Mallorca, que li va ser conferida mitjançant el reial decret 1502/1997, de 26 de setembre".
Després de la disposició signada pel monarca, i a partir de la seva publicació, la germana menor del rei ja no podrà utilitzar el títol, com tampoc el seu marit, Iñaki Urdangarin, que gaudia de la condició de duc de Palma.
Roca afirma que la infanta ho va demanar
Malgrat tot, segons afirma l'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, va ser ella qui havia manifestat "des de fa dies" la seva voluntat de renunciar al títol i "està d'acord" amb la decisió del rei Felip VI de revocar-li aquest dret. L'objectiu seria evitar desprestigi major de la casa reial a causa del cas Nóos.