CAS NÓOS
Política30/07/2015

L'Audiència de Palma rebaixa la fiança de la infanta Cristina

En comptes de pagar 2,6 milions d'euros n'haurà de dipositar 449.525

Efe

PalmaL'Audiència de Palma ha acordat rebaixar la fiança de responsabilitat pecuniària a la infanta Cristina en el cas Nóos de la quantia inicialment fixada pel jutge de 2.697.150 euros a 449.525 euros.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secció segona del tribunal provincial ha dictat una interlocutòria en la qual estima parcialment el recurs d'apel·lació interposat per la germana del rei i revoca el punt de la interlocutòria d'obertura de judici oral del cas Nóos que fa referència a la fiança de responsabilitat pecuniària per garantir el pagament de multes.

Cargando
No hay anuncios

En la sentència, el tribunal assenyala que no es pot destinar a la fiança la quantitat consignada 'ad cautelam' al jutjat per la infanta a l'efecte de responsabilitat civil, que puja a 587.413,58 euros, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears. Després que el jutge del cas Nóos, José Castro, rebutgés rebaixar-li la fiança, la defensa de la infanta va recórrer al juny davant l'Audiència al·legant que considerava la quantia injustificada i "absolutament desproporcionada" i reclamant que li fos reduïda dels 2.697.150 euros fixats pel magistrat als 587.413 euros que ja va dipositar al jutjat al desembre.

Castro va imposar a la germana del rei aquesta fiança de responsabilitat civil en la interlocutòria d'obertura de judici oral com a presumpta cooperadora en dos delictes fiscals.