Política31/10/2012

El govern espanyol diu que és "absurd" pensar que una Catalunya independent podria continuar a la UE i a l'euro

"No calia la carta. Ningú s'ho creu, que pots continuar a la UE", asseguren fonts de l'executiu de Mariano Rajoy, en referència a la missiva que va enviar la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, al govern de Madrid

Joan Faus

MadridEl govern espanyol considera que és "absurd" pensar que una Catalunya independent podria continuar a la Unió Europea (UE) i a l'euro. "No calia la carta. Ningú s'ho creu, que pots continuar a la UE", han assegurat aquest dimecres fonts de l'executiu de Mariano Rajoy en referència a la missiva que va enviar la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, al secretari d'Estat per a la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo, en què donava a entendre que si Catalunya se separés d'Espanya quedaria fora de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, la importància que Madrid dóna a la carta de Reding va ser rebaixada ahir per la portaveu de la mateixa vicepresidenta, que va assegurar a l'ARA que es tractava d'una missiva "privada" que no representava l'opinió de tota la Comissió Europea.