ELECCIONS 20-D
Política15/12/2015

L'incòmode retrobament entre Carme Chacón i Pere Navarro

La presidenta de Balears, Francina Armengol, agraeix al líder del PSC la seva defensa de la reforma de la Constitució

Sara González
i Sara González

TerrassaTot i que l'estrella convidada del míting del PSC a Terrassa era la presidenta de Balears, Francina Armengol, ha estat la presència de l'exlíder del partit Pere Navarro la que ha concentrat el focus mediàtic. Malgrat que en el seu dia va mostrar el seu malestar a l'exministra Carme Chacón per haver quedat fora de les llistes de les eleccions al Congrés del 20-D, l'exprimer secretari no s'ha volgut perdre el míting a la ciutat que va governar durant deu anys i ha esperat que la fila zero estigués ja plena per seure discretament al lloc que tenia reservat al costat del lider de la JSC i diputat, Pol Gibert. No s'ha saludat públicament amb Chacón i, de fet, ella en el seu discurs ha reivindicat la reforma federal de la Constitució sense mencionar el nom de Navarro. Només l'ha recordat de passada en fer referència als alcaldes que han governat la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La de confecció de les llistes va ser una nit llarga a can PSC. Fonts coneixedores de com van anar les negociacions aquell 23 d’octubre expliquen que l’exministra tenia dues línies vermelles clares: Germán Rodríguez, el seu cap de campanya, havia de ser el seu número dos –el 2011 ja va acceptar a contracor que anés el número 11–; i la llista havia de ser cremallera. Tampoc estava disposada a excloure José Zaragoza, a qui la federació del Baix Llobregat va considerar irrenunciable. Aquestes condicions només deixaven per a Pere Navarro un discret sisè lloc que no estava disposat a acceptar com a exlíder del partit que va canviar el projecte de la formació i va empènyer el PSOE a defensat la reforma federal de la Constitució. El sisè lloc va ser ocupat finalment per Maurici Lucena i Navarro també va rebutjar ser candidat al Senat, paper que estava reservat per a José Motilla per designació autonòmica.

Cargando
No hay anuncios

"Catalunya mereix sentir-se còmoda i ben finançada.La convivència i la concòrdia paguen molt la pena. Ens estem jugant els sentiments, el futur dels nostres fills i néts en convivència", ha dit Chacón. Armengol, en canvi, sí ha reivindicat el paper de Navarro en la defensa de la reforma de la Constitució. "El meu agraïment", ha proclamat. La presidenta de Balears, que ha demanat "lluitar vot a vot", també ha tingut un record per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va titllar de "criminals" els socialistes. "Aquests vénen a regenerar la política i la democràcia? No havia escoltat una barbaritat tan gran com aquesta", ha assegurat.

Rèdits del cara a cara amb Rajoy

Cargando
No hay anuncios

A quatre dies d'acabar la campanya, el PSC intenta treure rèdits del cara a cara en el qual el líder del PSOE, Pedro Sánchez, va posar contra les cordes Mariano Rajoy pels casos de corrupció que esquitxen el seu partit. "El va noquejar", ha presumit la candidata dels socialistes catalans, Carme Chacón, en un míting que ha aplegat prop de 500 persones.

"Prou, no podem més!", ha exclamat el líder del PSC, Miquel Iceta, tot lamentant que Rajoy sigui "una paret". De fet, ha fet un joc de paraules amb el nom del president espanyol i l'ha anomenat 'Ratoy', en referència a Rodrigo Rato, imputat en el cas Bankia. Segons el líder dels socialistes catalans, el candidat del PP és "tolerant i comprensiu" amb la corrupció mentre Pedro Sánchez està "compromès amb la netedat".