Política21/03/2016

ICV denuncia que Junqueras està fent la mateixa política que Mas-Colell

La coordinadora nacional ecosocialista, Marta Ribas, demana "valentia" a l'hora de presentar els pressupostos

Sara González

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha denunciat que el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, estigui "actuant" com ho va fer el seu antecessor, Andreu Mas-Colell. Després de la reunió que el dirigent republicà va tenir divendres amb el ministre Cristóbal Montoro, la dirigent ecosocialista ha volgut deixar clar que faran costat al Govern a l'hora de reclamar a l'executiu espanyol recursos suficients per a la Generalitat, però ha demanat a Junqueras "valentia" a l'hora de presentar els pressupostos i un "gir de 180 graus" respecte de la política econòmica que feia CiU.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si Junqueras ens vol demostrar que pensa fer les coses de forma diferent, hauria de presentar uns pressupostos de debò redistributius", ha insistit Ribas. Que paguin més impostos els que més tenen per "donar resposta als serveis públics", renegociar els objectius de dèficit amb el govern espanyol i fer una auditoria del deute són algunes de les iniciatives que ICV reclama. Els ecosocialistes insisteixen que cal reclamar els diners a l'Estat però alhora "esgotar el marge" que té el govern de la Generalitat.

Cargando
No hay anuncios

Les negociacions per formar govern a Espanya

Davant les eventuals reunions que s'han de produir aquesta setmana entre el PSOE i Podem per seguir explorant un acord d'investidura, Ribas ha subratllat que el líder dels socialistes, Pedro Sánchez, té "l'oportunitat" de construir un govern d'àmplia majoria d'esquerres que, a més, podria comptar amb suports de governs autonòmics com ara el de Catalunya. I és que, segons ha recordat la líder dels ecosocialistes, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit "que estava disposat a pactar una data i una pregunta d'un referèndum" amb el govern espanyol si aquest reconeixia la sobirania catalana.