Política12/07/2014

Homs diu que "ja hem superat el debat absurd" de la trobada entre Mas i Rajoy

El conseller de Presidència assegura que la trobada es farà en un context de discreció tot i que hi haurà "màxima transparència"

Acn

GironaEl conseller de Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que "ja hem superat el debat que era absurd, ja era hora", en relació amb la conversa entre el president de la Generalitat, Artur Mas i el president del govern, Mariano Rajoy. Segons Homs, la trobada es farà en un context de discreció, tot i que ha assenyalat que hi haurà màxima "transparència" per informar sobre el què i el com de la reunió. En aquest sentit, Homs ha subratllat que el govern espanyol faria bé de "no menysprear" la consulta perquè és una demanda del poble català. El conseller ha fet aquestes valoracions des de Girona, durant l'acte municipalista de l'Associació Catalana de Municipis en defensa del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, el conseller ha volgut deixar clar que el procés, el dret a decidir i la consulta no són "dèries de tres o quatre polítics" sinó que es tracta de l'expressió democràticament expressada del poble de Catalunya. "L'Estat no hauria de menysprear les eleccions del 2012 en què el poble va votar a favor del dret a decidir", ha recordat. Per això, segons Homs, el govern de l'Estat encapçalat per Mariano Rajoy, hauria de reconsiderar la seva posició i "no posar-hi pegues". "Els governants hem de donar curs al que el poble decideix i demana perquè si no, llavors hi ha desafecció en l'àmbit de la política, quan es diu una cosa i no es fa, això no és respectuós", ha considerat.