Política20/01/2016

Homs demana a Felip VI que tingui amb la investidura més "neutralitat" que amb el procés

El portaveu de Democràcia i Llibertat trasllada que no pensa votar com a president ni a Mariano Rajoy ni a cap altre candidat del PP

Ferran Casas

MadridUna trobada "cordial" però que ha servit també perquè cadascú fixés la seva posició en relació al procés. "Des del punt de vista polític és evident que estem a les antípodes", ha explicat el cap de files de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, sobre la seva audiència, d'una hora i mitja, aquest dimecres a la tarda amb el cap de l'estat, Felip VI. El polític nacionalista ha lamentat davant del rei "l'error" de que es negués a rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell,per a que li comuniqués la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Ha avisat que amb ell no ha parlat de la negociació de la investidura del proper president espanyol "perquè a ell li toca ser neutral" malgrat que des d'alguns àmbits se li demana implicació i que de "les solucions" n'han de parlar els partits.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha explicat que ha posat "de manifest" davant el rei que l'agenda catalana és "un projecte molt sòlid" i ha fixat posició sobre la investidura. "De cap de les maneres investirem a Rajoy ni cap altre candidat del PP i ells ja ho saben també", ha indicat. Aquest serà el marc en el que es mouran: No al PP i predisposició a parlar amb la resta de grups per propiciar, arribat el cas, un canvi de govern tot i que DL "té el programa que té, que és fer la independència". En qualsevol cas la seva impressió és "que tot això va per llarg i que caldrà paciència i molt diàleg". Homs és dels que apunten, com Rajoy i Albert Rivera, que "no és bo repetir eleccions".

Cargando
No hay anuncios

El portaveu nacionalista ha explicat que no canviaran de posició i que hi pot haver "solucions de signe molt diferent" tot i que no és ell qui ha de "portar la iniciativa" per conformar majories. Ha afirmat que no s'ha interessat per saber si el rei està o no disposat a rebre Puigdemont.