Política27/10/2016

Homs, a Rajoy: "Vostès són el motor de la desconnexió catalana"

El portaveu del PDECat al Congrés acusa Rajoy de "mentir" per defensar que ha ofert diàleg a Catalunya

Mariona Ferrer I Fornells

MadridFront comú d'ERC i el PDECat al Congrés en contra de PP, PSOE i Ciutadans per permetre una nova legislatura de Mariano Rajoy. El portaveu de l'antiga CDC, Francesc Homs, ha acusat els tres partits de ser el "motor de la desconnexió catalana" i de treballar colze a colze per traçar una línia clara entre, segons el seu criteri, dos bàndols: "constitucionalistes i inconstitucionalistes", "bons i dolents", "necessaris i prescindibles". En aquest sentit, ha carregat contra els socialistes per haver fet servir "la clau" que tenien per a la investidura per alçar Rajoy. "Diguin el que diguin, el seu vot legitima el PP i les seves polítiques", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Homs, Rajoy "menteix" cada vegada que assegura que ha estès la mà al diàleg amb el Govern durant l'última legislatura. Igual que el portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha recordat que la Generalitat està oberta al diàleg a partir d'ara, però que el referèndum és la condició 'sine qua non' per començar a parlar. "Pensem el que pensem, el referèndum és democràtic i la democràcia no és un contracte d'adhesió, sinó la forma més civilitzada d'abordar les diferències", ha dit Homs sobre els límits que ha establert Rajoy per asseure's a parlar sense cap "contracte d'adhesió".

Cargando
No hay anuncios

Tardà: "No participarem en les negociacions de reforma del finançament"

Però el portaveu del PDECat, que ha tingut menys temps d'intervenció que Tardà ja que la seva formació pertany al grup mixt, s'ha obert al diàleg mentre siguin al Congrés. "No sabem quanta estona serem a les Corts, però mentrestant, som de sortir a jugar", ha conclòs. Homs no ha subscrit l'anunci de Tardà de no participar en les negociacions de reforma del finançament. Segons el portaveu d'ERC, Puigdemont -que veu "cínica" la proposta de Rajoy de reformar ara el finançament- apunta en aquesta direcció. Fins ara el Govern s'havia limitat a dir que hi participaria però que no les lideraria.

Cargando
No hay anuncios

Ja en el torn de rèplica, Homs ha fet broma de la poca atenció de Rajoy al debat: "Potser li han passat un informe afinat per Fernández Díaz".